Auteur klaagt makers Disney-hit 'Frozen' aan

Haar korte verhaal zou gestolen zijn.

Auteur Muneefa Abdullah heeft Walt Disney afgelopen maandag aangeklaagd. Volgens haar is Frozen overduidelijk afgeleid van haar korte verhaal over een sneeuwprinses. Er zouden verhaalelementen, thema’s en personages gestolen zijn van haar verhaal The Snow Princess. Vooral Elsa, de prinses die mensen in ijs kan veranderen, zou uit haar werk afkomstig zijn.

”Ze wil geld,” vertelde haar advocaat. ”Ze wil niemand schade berokkenen, maar gelooft dat Frozen haar idee was en dat het gestolen is.” Verdere aanleiding voor de aanklacht is dat scenarist Jennifer Lee werkzaam was voor dezelfde uitgeverij als Abdullah. Ze zou volgens Abdullah The Snow Princess dus gelezen kunnen hebben, voordat ze begon met het schrijven van het scenario van Frozen.

”Ze is geloofwaardig. Ze heeft meerdere miljoenen op de bank,” vertelde haar advocaat verder. ”Het komt dus niet uit het niets.” Toch zou ze naar verluidt ook enkele miljoenen eisen van Disney, daar de film wereldwijd zo’n 1,27 miljard dollar ophaalde en nog miljoenen aan boekverkopen en merchandise.



NieuwsFilm

meest populair