Arthouse

Klassieke tv-tip: 'Magnum Force' met Clint Eastwood

'Dirty Harry'- film is zaterdag 2 mei om 20:20 en 01:35 te zien op FOX.

door Michelle Iwema op 01.05.2015 om 14:18 in Arthouse
Magnum Force is een Amerikaanse actiefilm uit 1973 met in de hoofdrol Clint Eastwood als Dirty Harry. Het is daarmee de tweede film in de Dirty Harry- filmreeks en deze is zaterdag 2 mei op FOX te zien om 20:20 en 01:35.

Aan het begin van de film wordt vakbondsleider Carmine vrijgesproken van moord wegens gebrek aan bewijs. Kort daarna worden Carmine en zijn handlangers tijdens een autorit staande gehouden door een motoragent, die ze vervolgens allemaal doodschiet. Er worden steeds meer mensen op dezelfde manier vermoord, waaronder Charlie McCoy een vriend van Harry Callahan. Harry wil proberen de dader te ontmaskeren. Hij wordt op de zaak gezet en komt al snel de dader op het spoor.

De film kreeg nog drie vervolgen, allemaal met Clint Eastwood in de geweldige rol van Dirty Harry. Een paar leuke weetjes over Magnum Force:

Volgens schrijver John Milius zit er een seksscène in de film met een Aziatische vrouw (Sunny), omdat Clint Eastwood zo populair was in Azië en hier veel fanmail met seksuele voorstellen vandaan kreeg.

De film is met 124 minuten de Dirty Harry- film met de langste speelduur en met dertig lijken is het ook de film in de reeks waarin de meeste doden vallen. Het is ook de enige van de vijf films waarin San Francisco niet te zien is als achtergrond bij de openingscredits.

Clin Eastwood deed al zijn eigen stunts en zijn gezicht komt bij een aantal van de meest gevaarlijke dan ook prominent in beeld, waaronder in de inmiddels klassieke motorachtervolging.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

johnwayne

Avatar

Hoewel Magnum Force bijlange na niet zo goed is als het eerste deel is deze film desondanks een echte topklassieker. Filmliefhebbers die hem nog niet gezien hebben raad ik dan ook aan te kijken.

YOLO

Avatar

Janmmer dat er maar 5 DH films zijn gemaakt :'( Het waren erg fijne films met Eastwood.

JamesBond

Avatar

Toevallig gisteren nog 'Dirty Harry' gekeken! Echt een badass film! :D

Angelater

Avatar

JamesBond "Toevallig gisteren nog 'Dirty Harry' gekeken! Echt een badass film! :D"

"Swell."

NieuwsFilm