Blu-ray

Blu-Ray Review: Manny

Documentaire over de wereldberoemde tegenstander van Floyd Mayweather jr.

door Bram de Groot op 07.05.2015 om 14:09 in Blu-ray


Regie: Leon Gast, Ryan Moore | Cast: Manny Pacquiao, Liam Neeson (verteller), Jinkee Pacquiao, Jimmy Kimmel, Jeremy Piven, Mark Wahlberg, e.a. | Speelduur: 87 minuten | Bioscooprelease: geen | Geen FilmTotaal recensie

Afgelopen weekend ging in de States één van de grootste films van het jaar in première: Avengers: Age of Ultron. Alles wees erop dat de film een nieuw openingsrecord neer ging zetten, maar dit gebeurde toch niet. Eén van de redenen zou zijn dat veel Amerikanen thuisbleven voor sportevenementen, waaronder 'het gevecht van de eeuw' tussen de bokshelden Floyd Mayweather jr. en Manny Pacquiao. Om aan te geven hoe populair de heren zijn: van de laatste verscheen onlangs een uitgebreide documentaire, met de titel Manny.

De Filipijns bokser Pacquiao - a.k.a. "Pacman" of "The Destroyer" - is een ware legende in de bokswereld. Hij won namelijk wereldtitels in maar liefst acht verschillende gewichtsklassen. In de docu Manny, met een voice-over van Liam Neeson, zien we hoe Pacquiao niet alleen een grootheid is in de boksring. Hij is ook een held voor de Filipino's. De docu van regisseurs Ryan More en Academy Award-winnaar Leon Gast (When We Were Kings) verscheen onlangs op schijf.

Synopsis

Manny vertelt het verhaal van een tiener die vocht om zijn familie te onderhouden en uitgroeide tot een congreslid die vecht voor de levens van velen. Volg de vele triomfen en beproevingen van de Filippino boksgrootheid Manny Pacquiao.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Manny opvallend genoeg flink "rotten" met 18 procent, op basis van slechts 11 recensies. De IMDb noteert een 7,3 bij zo'n 1,5 duizend stemmen. De documentaire werd niet op de Nederlandse bioscoopschermen getoond en daarom is er geen recensie geplaatst op FilmTotaal.nl.

Box Office

Over het budget en eventuele Box Office-resultaten is niets bekend. De film heeft vermoedelijk in een heel beperkt aantal bioscopen gedraaid.


Blu-Ray: Manny| Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: april 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels | Extra's: | EAN: 8712626048190 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | 3D Blu-Ray | Met dank aan: 20th Century Fox Home Entertainment

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Manny zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gebruik gemaakt van de Britse quad-poster.

Beeld & geluid

Deze High Definition-uitgave, met een beeldvullende weergave (1.78 : 1), laat een redelijke indruk achter, al zijn de nodige van de beelden archiefmateriaal. Heel veel maakt dit dan ook niet uit. Ditzelfde geldt voor de DTS-HD track die zelfs nog surround is.

Extra's

De documentaire heeft zelfs wat extra's gekregen. Ten eerste is er een fraaie extra over de voorbereiding op Pacquiao's winnende gevecht met Shane Mosley in 2011. Het korte Manny's Birthday laat zien welke gekheid er is rond zijn personage en het even zo korte The Top Rank Gym geeft een blik op het bekende trainingscomplex.

Die Manny Pacquiao is duidelijk geen Regilio Tuur, op een prima Blu-Ray uitgave

De successen van de Nederlandse boksheld Bep van Klaveren a.k.a. - "The Dutch Windmill" - liggen ver achter ons en namen als Arnold Vanderlyde en Regilio Tuur zegt menigeen waarschijnlijk ook niet zo heel veel meer. Na het kijken van deze docu is je in één keer (weer) duidelijk hoe groot de bokssport is, en gelukkig staat deze redelijke docu niet alleen stil bij de bokser Pacquiao. Ook zijn politieke rol en privéleven komen in beeld. Verwacht binnen nu en een paar jaar een Hollywood-film over het leven van deze legende.

De Blu-Ray uitgave van Manny wordt netjes afgeleverd. Het beeld en geluid zijn niet zo opvallend, maar er zitten wel een aantal aanvullende extra's bij die leuk zijn voor de fan.

Hieronder de hoogtepunten van 'het gevecht van de eeuw' van afgelopen weekend, tussen Mayweather en Pacquiao. De laatste verloor en zag zijn tegenstander er vandoor gaan met de prijzenpot, zo'n beetje gelijk aan de omzet van Avengers 2 in zijn eerste weekend in de States...


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Het gevecht was een enorme tegenvaller.

NieuwsFilm

meest populair