Bero Beyer nieuwe directeur IFFR

De opvolger van Rutger Wolfson heeft grote plannen.

De Raad van Toezicht van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft vandaag de opvolger van Rutger Wolfson, die vorig jaar na een acht jarige vervulling van de positie zijn vertrek aankondigde, bekend gemaakt. Bero Beyer is de nieuwe algemeen en artistiek directeur.

Hij is filmproducent, die vanaf 1 augustus de functie formeel zal bekleden. Tot die tijd blijft hij actief as consulent voor het Nederlands Filmfonds. ”Naarmate de toekomst van filmproducties en de beleving van film blijven veranderen, is het van het grootste belang dat we kwalitatief hoogstaande artistieke cinema en de creatieve talenten erachter blijven vieren,” aldus Beyer in een statement.

”IFFR is altijd toegewijd geweest aan dit idee,” ging hij verder. ”Niet alleen door deze films en de makers een podium te bieden, zodat ze door publiek en professionals ontdekt en bewonderd kunnen worden, maar ook door het creëren van een platform om op deze ontwikkelingen te reflecteren of ze te initiëren. Als producent en gepassioneerd filmliefhebber heb ik diep respect voor wat het festival uitdraagt en de sterke positie die het binnen de industrie inneemt. Ikz ie het als mijn taak om in het snel evoluerende filmlandschap zowel de Internationale en de Nederlandse kwaliteitscinema te ondersteunen als de proactieve en vooruitstrevende rol uit te bouwen die het festival speelt in het verkennen van de nieuwe uitdagingen.”

De 45ste editie van het IFFR gaat op 27 januari 2016 van start en duurt tot en met 7 februari 2016.



NieuwsFilm

meest populair