Blu-Ray Review: Cymbeline

Met sterren gevulde Shakespeare-film.


Regie: Michael Almereyda | Cast: Ethan Hawke (Iachimo), Ed Harris (Cymbeline), Milla Jovovich (The Queen), John Leguizamo (Pisanio), Penn Badgley (Posthumus), Dakota Johnson (Imogen), Anton Yelchin (Cloten), Vondie Curtis-Hall (Caius Lucius), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Bioscooprelease: geen| Geen FilmTotaal recensie

Door de jaren heen verschijnen er de nodige verfilmingen van de bekende stukken van toneelschrijver en dichter William Shakespeare (1564-1616). Zo verschijnt binnenkort Macbeth en zagen we recent nog de titels Much Ado About Nothing (2012) en Coriolanus (2012). Afgelopen jaar verscheen het met sterrengevulde Cymbeline, ook bekend onder de titel Anarchy. In de film van regisseur Michael Almereyda (Hamlet, 2000) zijn onder meer Ethan Hawke, Ed Harris, Milla Jovovich, John Leguizamo en Anton Yelchin te zien.

Ondanks de grote namen bleek Cymbeline geen succes. De film naar het gelijknamige toneelstuk van Shakespeare lijkt nergens een bioscooprelease te hebben gekregen. De ontvangst bij critici en publiek was ook niet echt om over naar huis te schrijven. Onlangs bracht Remain In Light de film uit op Blu-Ray.

Synopsis

Wanneer de slinkse 'Queen' haar man 'Cymbeline' aanmoedigt om te stoppen met het betalen van de corrupte politie die onder leiding staat van Caius Lucius, komt er een einde aan de jarenlange vrede tussen beide partijen.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Cymbeline flink "rotten" met 29 procent. De IMDb noteert een bijzonder matige 4,1 bij ruim anderhalf duizend stemmen. Eén bezoeker van FilmTotaal beoordeelde het Shakespeare-drama met een 4,0 (Stem zelf). De film heeft niet in de Nederlandse bioscopen gedraaid en daardoor is er geen recensie verschenen op FilmTotaal.nl.

Box Office

Het productiebudget van Cymbeline is onbekend, maar zal vast een paar miljoen hebben gekost. Aangezien de R-rated film niet in de wereldwijde bioscopen heeft gedraaid zijn er geen cijfers te noteren.


Film: Cymbeline | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 9789461873989 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Remain In Light

De schijf van deze Blu-Ray uitgave van Cymbeline zit vastgeklikt in een standaard amaray Blu-Ray keepcase. Voor de vormgeving van de cover is gekozen voor een aangepaste poster. Op de cover wordt verrassend genoeg minder gefocust op de grote namen.

Beeld & geluid

Het beeld van deze Blu-Ray uitgave is netjes in scherpte, maar lijkt wat flets. Uiteraard kan dit een keuze zijn van de regisseur, maar het toch iets voller mogen zijn in de kleuren. Verder lijkt de film vrij van gebreken. Zo is een geen filmgrain te zien. De DTS-HD track laat wat surround effects horen en zorgt ervoor dat de dialoog prima verstaanbaar is.

Extra's

Uitgever Remain In Light heeft - op de trailer na - geen extra's toegevoegd aan deze Blu-Ray uitgave. Jammer, aangezien buitenlandse uitgaven wel beschikken over wat bonusmaterialen.

Ondanks de grote namen geen 'to be'; op een zeer basic Blu-Ray

De cast van Cymbeline doet nog redelijk zijn best, maar als geheel komt de film niet uit de verf. Voor wie van Shakespeare-films houdt komt misschien nog aan zijn trekken bij deze moderne, maar toch wat taaie versie van het gelijknamige toneelstuk. De Blu-Ray uitgave is ronduit basic. Beeld en geluid zijn redelijk in orde, maar daarmee is alles gezegd. Er zijn namelijk geen aanvullende extra's toegevoegd. Hieronder een clip:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair