FIFA-film 'United Passions' slaat enorme flater

De film kostte minimaal $25 miljoen, met rollen voor onder meer Gérard Depardieu, Sam Neill en Tim Roth.

Met een budget van zo'n $25 miljoen tot $32 miljoen liet de wereldvoetbalbond FIFA een film maken over haar eigen ontstaansgeschiedenis. De film United Passions debuteerde in 2014 op het Cannes Film Festival en verscheen in verschillende landen al in de bioscoop, op televisie of op schijf. Afgelopen weekend verscheen de film met bijzonder weinig succes in de Noord-Amerikaanse bioscopen.

Aangezien de film van schrijver/regisseur Frédéric Auburtin al op een 2,5 staat op de IMDb kreeg het logischerwijs geen grote release. Het verscheen in slechts tien Noord-Amerikaanse filmtheaters. De opbrengst was echter nog teleurstellender. De titel met grote namen als Gérard Depardieu, Sam Neill en Tim Roth - als voormalig FIFA-aanvoerder Sepp Blatter - noteerde volgens The Hollywood Reporter nog geen $1000 aan omzet in het eerste weekend. Dit staat gelijk aan zo'n honderd bezoeken.

Mogelijk hebben de huidige perikelen rond de FIFA de filmbezoekers doen besluiten de film maar helemaal links te laten liggen. Check hieronder de trailer (en poster) en oordeel zelf:




NieuwsFilm

meest populair