Blu-Ray Review: Everly

Fraaie uitgave van een film waarin vooral Selma Hayek de grootste eyecatcher is.


Regie: Joe Lynch | Cast: Salma Hayek (Everly), Hiroyuki Watanabe (Taiko), Laura Cepeda (Edith), Togo Igawa (The Sadist), e.a. | Speelduur: 93 minuten | Bioscooprelease: geen

Naast een Oscarnominatie voor haar rol in Frida (2002) en een handjevol opvallende bijdragen aan bekende Hollywood-producties van onder meer Robert Rodriguez is Salma Hayek de laatste jaren niet meer dan een bijzonder opvallende verschijning. Op de achtergrond is ze de afgelopen actiever als producent en komt ze actief op voor vrouwenrechten over de gehele wereld. En toen was daar opeens de actiefilm Everly, waarin de Mexicaanse zich ontpopt tot een schaars geklede vrouwelijke Rambo.

Ondanks dat de trailer een leuk actiespektakel lijkt te beloven, weet de film van Wrong Turn 2 en Knights of Badassdom-regisseur Joe Lynch de critici en uiteindelijk ook het publiek niet bijzonder te overtuigen. In veel landen belandt Everly dan ook rechtstreeks in het schap. Splendid Film gunde de film een nette Blu-Ray uitgave.

Synopsis

Everly is klaar met de maffiawereld waar haar voormalige vriend Taiko, een gevaarlijke maffiabaas van de Yakuza, de touwtjes in handen heeft. Wanneer ze besluit om als informant aan de slag te gaan bij de politie, is Taiko woest. Everly krijgt een telefoontje van haar ex-vriend dat ze de dag niet zal overleven. Terwijl Everly zich schuil houdt in haar appartement stuurt haar ex-vriend een golf aan moordenaars op haar af om een einde te maken aan haar leven. Dan zit er maar een ding op voor haar: zonder genade gaat ze de strijd aan met de Yakuza terwijl ze ondertussen ook nog probeert om haar moeder en dochter te redden uit handen van de Yakuza.


Waardering

Op Rotten Tomatoes is Everly een redelijk "rotten" met 33 procent. De IMDb noteert een niet veel betere 5,0 bij ruim zevenduizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de actiethriller met een 4,8 (Stem zelf). Er is geen FilmTotaal-recensie verschenen aangezien de film niet in de Nederlandse bioscopen heeft gedraaid.

Box Office

Het productiebudget van Everly is onbekend. Slechts in een aantal landen heeft de actiefilm in de bioscoop gedraaid. De opbrengst aan de Box Office is zeer beperkt gebleven met slechts een paar ton in dollars.


Film: Everly | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: mei 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Duits | Extra's: B-Roll | Featurette | Interviews | Trailer | EAN: 4013549065757 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Splendid

De schijf van deze Limited Edition Blu-Ray uitgave van Everly zit vastgeklikt in een steelcase, met daaromheen een los velletje met de Nederlandse omschrijving. De zwart/rood/zilver-gekleurde vormgeving van de steelcase oogt zeer strak en alleen de achterkant doet nog denken aan de filmposter.

Beeld & geluid

De Blu-Ray schijf laat een prima High Definition-beeld zien met een standaard beeldverhouding (2.40 : 1). Het geheel oogt prima scherp - vooral in de close-ups -, met veelal volle kleuren en een lichte laag, niet storende grain. De donkere scènes blijven redelijk overeind met het oog op de details. De surround DTS-HD track komt vooral naar voren in de actiescènes.

Extra's

Splendid heeft een aantal korte extra's toegevoegd, waaronder een zestal interviews met onder meer Salma Hayek en regisseur Joe Lynch. Daarnaast is er een B-Roll van zo'n 13 minuten waarin beelden te zien zijn van achter de schermen. De featurette No Way Out: The Making of Everly is een redelijk standaard Making Of, met wat interviews, een paar beelden van achter de schermen en vooral veel beelden uit de hoofdfilm.

Opvallende Blu-Ray uitgave van een opvallende Hayek in een minder opvallende film

De eerste beelden in de trailer van Everly lieten niets aan de verbeelding over. De nog best redelijk acterende 48-jarige Hayek trekt het oog en er is de nodige harde en brute actie. Niets mis mee dus! Het geheel pakt toch iets minder uit, al is de film nog best aardig om even aan te zetten als je toch niets anders hebt.

Deze Blu-Ray uitgave van Everly is erg luxe voor een film die zo mager heeft gepresseerd. De verpakking is fraai, beeld en geluid zijn naar wens en er is zelfs wat bonusmateriaal te bekijken. Hieronder een clip uit de film die het geheel redelijk samenvat:


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair