Featured

Alles over 'Danny Collins'

Al Pacino is een beroemde muzikant.

door Jim Pedd op 22.06.2015 om 18:48 in Featured
Komende donderdag komt de film Danny Collins uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 25 juni in première.

Danny Collins


Duur: 106 minutenGenre Drama, Komedie, MuziekBudget: 10 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieDan FogelmanScenario Dan FogelmanAl Pacino Danny CollinsMelissa Benoist JamieJennifer Garner Samantha Leigh DonnellyAnnette Bening Mary SinclairJosh Peck Nicky Ernst
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

Danny Collins (Pacino) krijgt ie op zijn 64e verjaardag een brief van zijn manager (Christopher Plummer), geschreven door zijn held John Lennon. De brief die hij 45 jaar geleden had moeten krijgen, spoort hem aan om zijn leven te beteren. Hij laat zijn luxe leventje achter en begint de muziek te maken die hij altijd al had willen maken. Hij verhuist naar een klein hotel in New Jersey, waar hij bevriend raakt met de eigenares (Bening). Daar gaat hij op zoek naar zijn 40-jarige zoon Tom (Bobby Cannavale) met wie hij nog nooit gesproken heeft. Wanneer hij kennis maakt met Tom en zijn vrouw (Garner), ervaart hij het leven zonder de schijn van rock 'n roll. Hij ontdekt, in Lennon's woorden, "Love.. is all that matters".

Castproblemen

De productie van Danny Collins ging al in november 2010 van start. Toen werd Steve Carell gecast om de zoon van Danny Collins te spleen. Maar al snel moest hij wegens agendaproblemen uit de productie stappen. Pas bijna een jaar later, in juni 2011, werd de hoofdrolspeler gevonden voor de film, in de vorm van Al Pacino.

In oktober 2012 vonden de makers in de vorm van Jeremy Renner een vervanger voor Steve Carell. Nu mocht de acteur die we vooral kennen als Aaron Cross en Hawkeye de rol van Collins' zoon spelen. Maar ook hij moest uit de film stappen en werd vervangen voor Bobby Cannavale. Opmerkelijk genoeg waren de problemen daarmee nog niet voorbij, want naar Renner en Carell werd ook Julianne Moore gecast in de film. Ook zij moest eruit stappen en werd door Annette Bening vervangen.

Eerste reacties

De ontvangst van Danny Collins is positief. Op RottenTomatoes zien we dat 77% van de critici positief is over de film. Daarvoor heeft de website 101 recensies geteld, waarvan er 78 positief waren. "Dankzij Al Pacino's sterke spel en geweldig werk van een ondersteunende cast, weet Danny Collins zijn meer voorspelbare momenten te overkomen en een sterk verhaal van vergiffenis te vertellen."

Box office prestaties

Danny Collins ging in de Verenigde Staten op 10 april in première. Het openingsweekend was goed voor een negende plek op de ranglijst. De film ging op 739 schermen in première, waar gemiddeld 2.002 dollar per scherm verdiend werd. Daarmee komt het totaal van het openingsweekend van Danny Collins op 1,4 miljoen dollar. In de weken daarna werd nog iets meer dan vier miljoen dollar opgehaald.

Verder draaide de film ook al in tien andere landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Rusland en Brazilië. In die tien landen samen haalde de film 1,856 miljoen dollar op. Veruit het meeste kwam uit Brazilië (792.839 dollar) en het Verenigd Koninkrijk (720.695 dollar). Wat Danny Collins in Nederland gaat doen is nog moeilijk te voorspellen, maar vermoedelijk gaat de film hooguit 100.000 tot 300.000 dollar ophalen.

Trivia

Gebaseerd op het verhaal van zanger Steve Tilston, die pas na veertig jaar ontdekte dat John Lennon hem een brief had geschreven. Het 'concert' aan het begin van de film is opgenomen in Los Angeles, tijdens een concert van de band Chicago. Dan Fogelman had Al Pacino al vanaf het begin van de productie in gedachten voor de rol van Danny Collins. Pacino ging akkoord, met één voorwaarde: Bobby Cannavale moest zijn zoon spelen.

•


•


•


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Olrik

Avatar

Klinkt al bij al toch wel als een interessante film. De reacties zijn tot nu toe allemaal wel positief, dus ik denk wel dat ik een bioscoop bezoekje ga brengen aan Danny Collins.

adofmirosch

Avatar

Lijkt me een goede film, maar zijn nooit echt films die ik in de bios wil zien.

NieuwsFilm

meest populair