Volledige trailer 'Turbo Kid' is ouderwets bloederig

Een jonge knul, gek op stripboeken, neemt 't tegen 'n tal slechteriken op in een toekomstige variant van de nineties.

Hoewel de jaren '80 voorbij zijn, en filmkijkers hedendaags met voldoende prenten geconfronteerd worden en die hartelijk omarmen, willen we af en toe toch weer 'n blik op die goeie ouwe periode werpen. Regisseurs/scenaristen François Simard, Anouk Whissell en Yoann-Karl Whissell namen dezelfde denkwijze in acht en mochten hun korte segment Turbo Kid (oorspronkelijk bedoeld voor de horrorfilm The ABCs of Death) in een volledige speelfilm veranderen. Begin dit jaar kregen we een eerste blik te zien op het sciencefiction actieavontuur, sinds deze week is er 'n volledige trailer beschikbaar. Bekijk hem hieronder.

'The Kid' is een eenzame ziel in een post-apocalyptische 1997. Hij verzamelt stripboeken en is er helemaal ondersteboven van. De jongeman kijkt vooral op naar zijn held Turbo Rider. Op een dag ontmoet hij het mysterieuze en vrolijke meisje Apple. Het klikt tussen de twee, maar wanneer een dienaar van de verdorven en sadistische Zeus het meisje ontvoert, moet de knul in actie komen. In het bezit van een BMX-fiets, blind vertrouwen en een eeuwenoud wapen trekt hij eropuit om het meisje van zijn dromen te redden.



Turbo Kid bevat rollen voor acteurs Munro Chambers, Laurence Leboeuf en Michael Ironside. De film ging tijdens het Sundance Film Festival in première en zal vanaf 28 augustus gelimiteerd in de Verenigde Staten draaien.



NieuwsFilm

meest populair