Chloë Grace Moretz pakt hoofdrol 'Brain on Fire'

De 'Kick-Ass'-actrice neemt de plaats in van de onlangs vertrokken Dakota Fanning.

Hoewel ze een jaar geleden werd aangekondigd voor de hoofdrol, besloot Dakota Fanning onlangs toch niet mee te werken aan Brain on Fire, een verfilming van de memoires van Susannah Cahalan. The Hollywood Reporter meldt nu dat de Twilight-actrice inmiddels is vervangen door Chloë Grace Moretz, uiteraard bekend als Hit-Girl uit de Kick-Ass-films.

De film, die wordt geproduceerd door o.a. Charlize Theron, is een verfilming van het boek Brain on Fire: My Month of Madness uit 2012. Cahalan vertelt hierin over de dag dat ze in het ziekenhuis wakker werd, vastgebonden, gekneveld en bewaakt. Uit mijn medische gegevens bleek dat ze al een maand in het ziekenhuis lag en dat ze psychotisch, gewelddadig en instabiel was.

Een paar weken eerder was ze echter nog een kerngezonde 24-jarige vrouw met een serieuze relatie en een goede baan bij de New York Post. Op het moment dat niemand er meer vertrouwen in had, was er één dokter die weigerde haar op te geven. Hij vroeg haar een simpele tekening te maken en kreeg hiermee de sleutel tot een verrassende diagnose.

Moretz vergezelt de eerder aangetrokken Will Poulter en Thomas Mann en komt te werken onder regisseur Gerard Barrett.



NieuwsFilm

meest populair