Algemeen

Gegen die Wand en Simon beste films

door FilmTotaal op 28.12.2004 om 13:38 in Algemeen
De Nederlandse filmjournalisten hebben de Duitse productie Gegen die Wand uitgeroepen tot beste film van 2004. Dat heeft bestuurslid André Nientied van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten maandag bekendgemaakt.

De film won het nipt van de tragikomedie Lost in Translation van Sofia Coppola en de Turkse Gouden Palm-winnaar Uzak. Gegen die Wand won eerder al meerdere Duitse prijzen en de belangrijkste European Film Awards. De film trok in Nederland 50.000 bezoekers.

Simon van regisseur Eddy Terstall is door de KNF uitgeroepen tot beste Nederlandse film van het jaar. De tragikomedie won op het Nederlands Film Festival al de belangrijkste Gouden Kalveren. De film, die Nederland vertegenwoordigt op de komende Oscaruitreiking, trok inmiddels 120.000 bezoekers.

De tweede plaats was voor de komedie Shouf shouf habibi! van regisseur Albert ter Heerdt, de derde plaats voor 06/05 van Theo van Gogh.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

donzuiderman

Avatar

Gegen die wand ken ik nog niet, maar als die wint van Lost in translation, dan moet het wel een prachtfilm zijn...

Gods Lonely Man

Avatar

donzuiderman "Gegen die wand ken ik nog niet, maar als die wint van Lost in translation, dan moet het wel een prachtfilm zijn..."

Dat is het ook. Smiley face

NieuwsFilm

meest populair