Algemeen

Robert Downey Jr. opnieuw veruit de best betaalde acteur

Check de complete top 10 grootverdieners.

door Bram de Groot op 05.08.2015 om 13:30 in Algemeen
Opnieuw prijkt de naam van Robert Downey Jr. bovenaan het lijstje met best verdiende acteurs. Zijn deal voor zijn rollen in Avengers: Age of Ultron en Captain America: Civil War hebben flink wat miljoenen toegevoegd aan zijn toch al flink gespekte bankrekening. In 2014 en 2013 stond zijn naam ook bovenaan de lijstjes van Forbes.

Op de tweede plaats staat Jackie Chan. De Chinese acteur verdient zijn boterham tegenwoordig vooral in zijn thuisland en was goed voor maar liefst $50 miljoen. Niet ver daarna staat Vin Diesel met maar liefst $47 miljoen. Hij verdiende zijn inkomsten met films als Guardians of the Galaxy en uiteraard vooral Fast & Furious 7.

In de Top 10 staan ook drie Indiase namen met Amitabh Bachchan, Salman Khan en Akshay Kumar. De heren wisten alle drie meer dan $30 miljoen op te halen via hun filmoptredens.

Hieronder de complete lijst met grootverdieners, volgens Forbes:

1. Robert Downey Jr. ($80 miljoen)
2. Jackie Chan ($50 miljoen)
3. Vin Diesel ($47 miljoen)
4. Bradley Cooper (41.5 miljoen)
5. Adam Sandler ($41 miljoen)
6. Tom Cruise ($40 miljoen)
7. Amitabh Bachchan en Salman Khan (allebei $33.5 miljoen)
9. Akshay Kumar ($32.5 miljoen)
10. Mark Whalberg ($32 miljoen)

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

David1

Avatar

Jeetje. 80 miljoen maar? Ergens is het ook een beetje triest gewoon.

Moviemagic

Avatar

Adam Sandler doet het niet verkeerd financieel gezien. Beter dan Tom Cruise. ;)

lekkergenieten

Avatar

Robert Downey Jr de meest overbetaalde acteur ja.

Olrik

Avatar

Schandalig dat Sandler meer geld ophaalt dan Cruise... Veel mindere acteur die niet eens zijn best lijkt te doen, maar die toch meer geld krijgt.

Ed Crane

Avatar

airbender "Flink deel van Downey's geld zal vast naar drugs gaan."


Ik denk't ook, vandaar dat Iron Junky in de MCU-films altijd de veroorzaker is van de problemen die de Avengers vervolgens weer moeten bestrijden :+

Spider-fan

Avatar

Ik had niet verwacht dat Chan zo hoog zou staan. Al is hij wel erg populair natuurlijk en geliefd internationaal.

Diesel maakt eigenlijk niet zo gek veel films vergeleken met veel van zijn collega's, maar heeft schijnbaar dus wel een heel hoog prijskaartje om zijn nek hangen.

johnwayne

Avatar

In de Forbes-lijst van rijkste Amerikanen komt voorlopig geen enkele van deze gasten voor, wel 2 regisseurs t.w. George Lucas met een vermogen van $ 5,3 miljard en Steven Spielberg met slechts $ 3,8 miljard.

Ed Crane

Avatar

airbender "Oei, iemand die fictie en realiteit niet kan onderscheiden. Al met een psychiater gesproken?"


Ja, en die begreep beeldspraak en grappen prima :+

Ed Crane

Avatar

airbender "O, jij maakte een grap? Ha."


Yep, doch één met een soort kern van waarheid.

xarkov

Avatar

Lol @ Chan.

KeesjeNL

Avatar

Die nummer 7,8 en 9 geven aan hoe groot Bollywood wel niet is, nooit eerder van ze gehoord. En wat de rest van de lijst betreft vind ik alleen dat Tom Cruise dat bedrag 'verdient' als acteur.

Spider-fan

Avatar

KeesjeNL "Die nummer 7,8 en 9 geven aan hoe groot Bollywood wel niet is, nooit eerder van ze gehoord. "


Is India niet één van de dichtstbevolkte landen ter wereld? En ook in bijvoorbeeld London merk je heel sterk de Indiase cultuur.

Hoe komen ze trouwens aan die bedragen? Is er van elke acteur precies bekend wat hij per film verdient?

Shifty777

Avatar

Spider-fan " Diesel maakt eigenlijk niet zo gek veel films vergeleken met veel van zijn collega's, maar heeft schijnbaar dus wel een heel hoog prijskaartje om zijn nek hangen."


Van de F&F films is Diesel ook producent, aangezien de laatste ook over de miljard ging verdien je dan dus ook meer.

Spider-fan

Avatar

Shifty777 "Van de F&F films is Diesel ook producent, aangezien de laatste ook over de miljard ging verdien je dan dus ook meer."


Hij is inderdaad producent van een aantal van zijn films. Vooral aan F&F zal ie veel verdienen. Maar ik vermoed dat hij als producent minder verdient dan als ster, want de grote sterren verdienen vaak verreweg het meest vergeleken met andere medewerkers aan een film. Als hij naast het salaris als acteur en producent ook een aandeel in de winst heeft geregeld met de studio zit ie helemaal goed, maar ik weet niet of dat zo is.
In ieder geval verklaart het succes van F&F voor een groot deel wel zijn hoge inkomsten.

Maar ik vraag me wel af of dit soort lijstjes niet schattingen zijn. Ze lopen toch niet met hun bankboekjes en cheques te zwaaien om het te laten zien?
Aan de andere kant zijn budgetten ook bekend, maar een individueel salaris is toch persoonlijker...

Het verklaart trouwens ook waarom die lui altijd lachend op foto's staan. :D

KeesjeNL

Avatar

Spider-fan "Is India niet één van de dichtstbevolkte landen ter wereld? En ook in bijvoorbeeld London merk je heel sterk de Indiase cultuur.

Hoe komen ze trouwens aan die bedragen? Is er van elke acteur precies bekend wat hij per film verdient?"
Jazeker, ik begreep zelfs dat Bollywood een paar jaar geleden Hollywoord had 'ingehaald' met het oog op aantal films/productie of zoiets. Maar dan nog, het leven daar is zo'n 10maal (of meer) goedkoper als hier. Je zou dan kunnen zeggen dan 30 miljoen euro daar ook 10maal zoveel 'waard' isSmiley face.

Frietgezicht

Avatar

Toch wel respect voor Downey Jr want je als drugsverslaafde nog op deze manier terug knokken in Hollywood is aardig uniek.
Kan mij nog herinneren dat ik in de bioscoop zat te kijken naar US Marshals waarin Wesley Snipes nog de hoofdrol had en Downey met zulke bijrollen zich terug krabbelde.
Nu zou Snipes blij zijn als die als Blade een bijrolletje krijgt in een Marvel-film met Downey Jr.

Ik hoop dat hij dit leest. Please mr Downey,ik kan de rekeningen amper betalen en deurwaarders staan al te bellen. Ik heb ook verslavingen en douche graag lang wat extra geld kost. Ik draag vaak dezelfde ondergoed en ik eet alleen noedels. Geef mij klein beetje van dat geld.

Spider-fan

Avatar

KeesjeNL "Jazeker, ik begreep zelfs dat Bollywood een paar jaar geleden Hollywoord had 'ingehaald' met het oog op aantal films/productie of zoiets. Maar dan nog, het leven daar is zo'n 10maal (of meer) goedkoper als hier. Je zou dan kunnen zeggen dan 30 miljoen euro daar ook 10maal zoveel 'waard' isSmiley face."


Dat ze qua salaris vergelijkbaar zijn met Hollywood verbaast mij ook wel. Misschien is India tegenwoordig minder 'arm' dan wij denken...

thehungergames

Avatar

Toch leuk om te zien dat 4 van de 11 hun geld niet verdienen vanuit Hollywood.

NieuwsFilm

meest populair