Algemeen

Disney maakt vervolg op Tron

door FilmTotaal op 13.01.2005 om 14:33 in Algemeen


Ruim 20 jaar geleden, in 1982 om precies te zijn, kwam Tron uit, een van de allereerste films die intensief gebruik maakte van door computers gegenereerde beelden. In de film komt programmeur Kevin Flynn (Jeff Bridges) terecht in een computerwereld, waar hij het moet opnemen tegen opperbaas Master Control Program.

Tron was aanvankelijk geen groot succes, maar groeide onder andere door diverse computerspellen steeds meer uit tot cultfilm.

Disney, die de film uitbracht, heeft nu besloten dat er een sequel komt op de film van Steven Lisberger. Brian Klugman en Lee Sternthal zijn inmiddels aangesteld als scrhijvers, en volgens hen is de wereld door de vele technologische ontwikkelingen inmiddels rijp voor een vervolg. Een van de aspecten die uiteraard ruimschoots aanwezig zal zijn is het internet.

[eng]"We are contemporizing it, taking these ideas that were ahead of the curve and applying them to the present, and we feel the film now has a chance to resonate with a young audience."[/eng]

Voor de liefhebbers: info over de CGI uit de film vind je hier. En om het heerlijke Tron-gevoel compleet te maken nodigen we jullie uit om deze post eens flink vol te gooien met beelden uit de film; discs, light cycles, kom maar op. (bij afbeeldingen breder dan 530 pixels graag gebruik maken van de imgscaled tag)

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PUMA

Avatar

Aahhhh family guy prachtig, ik dnek trwouwens dat de film te computer achtig wordt

Vrieskist

Avatar

Ahh cult film dat eerste deel Smiley face

skullsplitter

Avatar

Toch leuk dat de game van onlangs (Tron 2.0) grafisch bijna even sterk is als de CGI van 20 jaar terug, en op het punt van effecten er zelfs voorbij aan gaat...

silaz

Avatar

Nee geen vervolg hier op kan alleen maar slecht worden.

Flexx

Avatar

Zie ook http://www.gltron.org/index.php

Rarara

Avatar

Woww :Z jippie ..... :O eindelijk! :?

NieuwsFilm

meest populair