Bioscoopreleases week 32

Met o.a. de reboot van Fantastic Four!

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Fantastic Four (2015)

Regie: Josh Trank

The Fantastic Four, een eigentijdse "re-imagining" van Marvels originele en langstlopende superheldteam, draait om vier jonge buitenstaanders die teleporteren naar een alternatief en gevaarlijk universum. Hun fysieke vorm verandert op een schokkende manier waardoor ook hun leven onherroepelijk verandert. Ze moeten als team leren samenwerken om zo hun ijzingwekkende nieuwe capaciteiten te benutten om de aarde te redden van een vroegere vriend die verandert in een vijand.
Bekijk de afbeelding

Hiroshima mon amour (1959)


In 1959 reist een Franse actrice naar Hiroshima om in een film over vrede te spelen. Ze deelt daar het bed met een Japanse man, die haar doet denken aan haar eerste liefde: een Duitse soldaat die ze tijdens de Tweede Wereldoorlog ontmoette.
Bekijk de afbeelding

Dark Places (2015)


Een vrouw die de brute moord op haar familie overleefde toen ze nog kind was, wordt gedwongen de gebeurtenissen van die dag te confronteren, als een geheime groep geobsedeerd met het oplossen van gruwelijke misdaden, haar daartoe dwingt.
Bekijk de afbeelding

Dope (2015)


Malcolm is een jonge nerd die opgroeit in een ruige buurt in Inglewood, Californië. Hij en zijn vrienden houden van jaren '90 hiphop en dragen kleding van Cross-Colours en Z. Cavariccis, met als gevolg dat ze buitenbeentjes zijn. Op een dag wordt Malcolm door een drugsdealer uitgenodigd voor diens verjaardagsfeest. Op de betreffende avond komen hij en z'n maten in een krankzinnige situatie terecht wanneer een drugsdeal niet helemaal loopt als gepland.
Bekijk de afbeelding

Trudno byt bogom (2013)


Een groep wetenschappers wordt naar de planeet Arkanar gestuurd om de lokale bevolking te helpen. Die verkeert in de middeleeuwen en moet het juiste pad vinden voor vooruitgang. Hun taak is moeilijk: ze mogen zich niet bemoeien met geweld en niet doden. De wetenschapper Rumata probeert lokale intellectuelen te redden van hun straf, maar kan dus geen positie nemen. De vraag: wat doe je als je op de plek van God staat?
Bekijk de afbeelding

Trois souvenirs de ma jeunesse: Nos Arcadies (2015)


Paul Dédalus zal Tadzjikistan verlaten. Hij herinnert zich zijn jeugd in Roubaix, de vlagen van waanzin van zijn moeder, de band die hij had met zijn broer Ivan, een vroom maar gewelddadig kind. Toen hij zestien jaar was, was zijn vader een ontroostbare weduwnaar. Hijzelf reisde naar de Sovjet-Unie waar een clandestiene opdracht hem ertoe leidde dat hij zijn eigen identiteit aanbood aan een jonge Russische man. Hij herinnerde zich verder toen hij negentien was zijn zus Delphine, zijn neef Bob, avonden met Pénélope, Mehdi en Kovalki, de vriend die hem moest verraden. En ook zijn studies in Parijs, zijn ontmoeting met dokter Behanzin en zijn ontluikende roeping voor antropologie. Maar boven dat alles herinnert Paul zich Esther. Zij was het hart van zijn leven, een 'fanatiek hart'.
Bekijk de afbeelding

Les souvenirs (2014)


Romain, 23, is de bewaker van een klein hotel in Parijs. Hij weet nog niet dat hij op het punt staat romanschrijver te worden. Madeleine is zes decennia ouder dan hij. Ze is zijn grootmoeder. Verrassend genoeg wil dat leeftijdsverschil niks zeggen bij hen. Ze gaan samen als magie. Het lijkt alsof ze op dezelfde dag geboren zijn. Als Madeleine uit haar verzorgingstehuis ontsnapt, gaat Romain een dag met haar mee.
Bekijk de afbeelding

Im Keller (2014)


Een onderzoek naar Oostenrijkers en hun kelders. Naar het schijnt zijn hun kelders bijzonder en hebben ze daar een bijzondere band mee. Is dat echt zo? En wat maakt ze dan zo speciaal?
Bekijk de afbeelding

Masaan (2015)


Vier levens kruisen elkaar langs de Ganges. Een jongen van de lagere kaste die hopeloos verliefd is, een dochter belast met het schuldgevoel van een seksuele ontmoeting die eindigt in een tragedie, een ongelukkige vader met een vervagende moraal en een levendig kind dat verlangt naar een gezin. Allen verlangen ernaar om te ontsnappen aan de moraal van een kleine stad.
Bekijk de afbeelding

Tu dors Nicole (2014)


De 22-jarige Nicole is alleen thuis. Samen met haar beste vriendin Véronique probeert ze te genieten van een vredige zomer. Als Nicole's jongere broer met zijn band aan komt zetten om een album op te nemen, komt hun vriendschap onder druk te staan.
Bekijk de afbeelding

Fasandræberne (2014)


In 1994 wordt een jonge tweeling aangetroffen in een zomerhuisje. Ze blijken op gruwelijke wijze vermoord te zijn. Een aantal aanwijzingen leidt in de richting van een groep studenten van een nabijgelegen kostschool. De zaak wordt echter gesloten wanneer een lokale buitenstaander schuld bekend en wordt veroordeeld voor de moorden. Wanneer de zaak 20 jaar later op het bureau van Carl Mørck belandt beseft hij al snel dat er iets vreselijks mis is. Als Carl en zijn assistent Assad op onderzoek gaan worden ze geleid door een oude noodoproep van een wanhopig meisje dat de geheimen van de moorden lijkt te kennen.


NieuwsFilm

meest populair