Algemeen

Gerucht: 'Captain America: Civil War' draait niet om geheime identiteiten

Maar over de aloude vraag 'Quis custodiet ipsos custodes?'

door Jim Pedd op 08.09.2015 om 14:54 in Algemeen
Veel van de geruchten die we horen over Captain America: Civil War wijzen op een strijd tussen de superhelden om het onthullen van de geheime identiteiten van helden. Een verhaal van de site Birth Movies Death wijst erop dat de film juist niet over die thematiek zou handelen. In plaats daarvan moet het Marvel-product draaien om de vraag Quis custodiet ipsos custodes?, dus wie bewaakt de bewakers?

De vraag van de film zou volgens de site zijn, hoe je superhelden moet controleren. Of dat überhaupt wel moet gebeuren en of ze verantwoording af moeten leggen. Na de twee Avengers-films en de grote wereldwijde gevolgen van de strijd die de helden geleverd hebben, raken de helden verdeeld over deze vragen. Er zou dan ook geen registratie van superhelden zijn, zoals lange tijd vermoed wordt.

Een ander element dat volgens de site een grote rol speelt, is ideologie. Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Captain America (Chris Evans) staan daarin ook tegenover elkaar. Stark voelt zich schuldig en verantwoordelijk voor alle verwoesting sinds hij het harnas draagt. En Rogers denkt alleen maar aan het goede dat het kwade moet overwinnen.

Denken jullie dat dit daadwerkelijk de thematiek van de film wordt?

32 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

weszz

Avatar

Gok zelf nog steeds de twee strijd tussen Cap en Stark de rode draad wordt van de film, maar genoeg om heen gebeurt. Ben alleen bang dat er teveel gebeurt en weinig beantwoordt wordt...

thehungergames

Avatar

airbender "Dus ze kopieren Watchmen."


Idd, who watches the Watchmen

meanrat

Avatar

Geheime identiteiten? Welke geheime identiteiten? Iron Man kwam er openlijk voor uit tijdens een speech. Captain America is overduidelijk alleen Captain America. Alleen die Spiderman is nogal zuinig op zijn werkelijke ik, maar als het goed is komt die niet heel veel voor in den film.

David1

Avatar

meanrat "Geheime identiteiten? Welke geheime identiteiten? Iron Man kwam er openlijk voor uit tijdens een speech. Captain America is overduidelijk alleen Captain America. Alleen die Spiderman is nogal zuinig op zijn werkelijke ik, maar als het goed is komt die niet heel veel voor in den film."


Wellicht dat het gaat om "super helden" in het algemeen.

Ed Crane

Avatar

Idd, ze kopiëren Watchmen (en The Dark Knight Returns). En dus DC.

DeMuizenkoning

Avatar

airbender "Dus ze kopieren Watchmen."


Ach ja, ze mogen het proberen, beter wordt 'ie toch niet! :-S

Ed Crane

Avatar

DeMuizenkoning "Ach ja, ze mogen het proberen, beter wordt 'ie toch niet! :-S"


Beter? Lijkt me sterk dat 'ie überhaupt in de buurt zal komen ;)

FerryvD

Avatar

Niet zo verrassend natuurlijk aangezien de meeste identiteiten in het MCU niet heel erg geheim zijn.

Glennekeeeee

Avatar

Het lijkt me allesins een logischere verklaring met wat er in de voorgaande films gebeurd is

en Watchmen evenaren zal hij niet doen, al zal de toon waarschijnlijk volledig anders zijn en daardoor ook niet te vergelijken.

The Dark Knight Returns moet toch wel mogelijk zijn. Ondanks dat Nolan's trilogie als een huis staat was het laatste deel toch ook een groot rommeltje

DeMuizenkoning

Avatar

Ed Crane "Beter? Lijkt me sterk dat 'ie überhaupt in de buurt zal komen ;)"


Touché! :P

Ed Crane

Avatar

Ga maar gauw je mond spoelen, Glen! ;)

Glennekeeeee

Avatar

Ed Crane "Ga maar gauw je mond spoelen, Glen! ;)"


ik zou niet weten waarom

Ed Crane

Avatar

Glennekeeeee "ik zou niet weten waarom"


Nee, daar was ik al bang voor ;)

Glennekeeeee

Avatar

Ed Crane "Nee, daar was ik al bang voor ;)"


Leg het dan eens uit met al je zogezegde wijsheid

Ed Crane

Avatar

Glennekeeeee "Leg het dan eens uit met al je zogezegde wijsheid"


Je haalt The Dark Knight Rises en The Dark Knight Returns door elkaar. Zoals je ziet gebruik ik een ;) want het is natuurlijk gewoon een foutje, no big deal en je zal de eerste niet zijn. Maar je kent m'n haat voor Rises en Returns vind ik juist erg goed en die staat ook bekend als meesterwerk. En uiteraard ben ik het met je eens dat het niet zo moeilijk moet zijn om beter te zijn dan The Dark Knight Rises. Smiley face

Glennekeeeee

Avatar

Ed Crane "Je haalt The Dark Knight Rises en The Dark Knight Returns door elkaar. Zoals je ziet gebruik ik een ;) want het is natuurlijk gewoon een foutje, no big deal en je zal de eerste niet zijn. Maar je kent m'n haat voor Rises en Returns vind ik juist erg goed en die staat ook bekend als meesterwerk. En uiteraard ben ik het met je eens dat het niet zo moeilijk moet zijn om beter te zijn dan The Dark Knight Rises. Smiley face"


Achzoo, ik ben mee Smiley face niet zo oplettend gelezen.

Mijn excuses :D

Ed Crane

Avatar

Prima uiteraard.

Hoe dan ook, het is wel typisch dat Marvel, wanneer ze het superheldengebeuren eens echt wat diepgang en gewicht willen geven, meteen met een DC rip-off komen aanzetten. :+

sjef

Avatar

Ach ja. Alweer een gerucht. We zien het eind resultaat volgend jaar mei wel. Kan niet wachten!

shellghost

Avatar

meanrat "Geheime identiteiten? Welke geheime identiteiten? Iron Man kwam er openlijk voor uit tijdens een speech. Captain America is overduidelijk alleen Captain America. Alleen die Spiderman is nogal zuinig op zijn werkelijke ik, maar als het goed is komt die niet heel veel voor in den film."


Stark heeft wel vaker het weer terug getrokken dat hij Iron Man is, heeft zelfs een keer de satellieten van Shield misbruikt hiervoor. Smiley face

Maar als de geruchten kloppen gaat het meer over de 50-State Initiative dan over Civil War.

benjamin

Avatar

thehungergames "Idd, who watches the Watchmen"
Nu ja, eigenlijk is het een quote van Juvenalis, dus wat dat betreft is Watchmen ook niet de eerste.

Thiver

Avatar

Jim "Een ander element dat volgens de site een grote rol speelt, is ideologie. Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Captain America (Chris Evans) staan daarin ook tegenover elkaar. Stark voelt zich schuldig en verantwoordelijk voor alle verwoesting sinds hij het harnas draagt. En Rogers denkt alleen maar aan het goede dat het kwade moet overwinnen."

Dat zou wel mooi passen voor deze personages. Stark moest ten tijde van Iron Man 2 immers niets hebben van overheidsbemoeienis, terwijl Rogers tot The Winter Soldier altijd voor Uncle Sam vocht.

Hugoblak

Avatar

Was het niet al lang bekend dat het niet zou gaan om geheime identiteiten? Het zou toch juist gaan om het functioneren van de helden? Dit was in ieder geval wel het uitgangspunt van de scene in Age of Ultron tussen Cap en Stark.

Muufley

Avatar

airbender "Je begint echt irritant en, nog erger, voorspelbaar te worden."


Net zoals jij dan.

ridjieddo

Avatar

Muufley "Net zoals jij dan."


>9000

Ed Crane

Avatar

airbender "Je begint echt irritant en, nog erger, voorspelbaar te worden."


Thanks T+) Het doet me goed dat van jou te horen.

Ed Crane

Avatar

Thiver "Dat zou wel mooi passen voor deze personages. Stark moest ten tijde van Iron Man 2 immers niets hebben van overheidsbemoeienis, terwijl Rogers tot The Winter Soldier altijd voor Uncle Sam vocht."


Precies het centrale conflict van The Dark Knight Returns dus. Nu moet nog één van de twee dood gaan (en weer opstaan, maar dat is voor Marvel nooit een probleem geweest ;)) en het feestje is compleet :+

Als we wat tot nu toe bekend is mogen geloven lijkt het er eerder op dat Tony voor regulatie door de overheid is en Captain America er tegen, toch? Door de collateral damaga maakt Tony een draai (eigenlijk begint in elke film met Stark de shit bij Stark, hij is eerder het probleem dan de oplossing, zo lijkt Smiley face), zo lijkt het toch in elkaar te zitten?

We hebben eerder al iets gehoord over 'wereldregeringen' die dat ook willen (controle/ regulatie/ invloed) en in Amerika heeft 'wereldregeringen' altijd meteen een negatieve, dystopische bijklank. Het idee alleen al dat andere landen invloed kunnen uitoefenen op beleid van de Amerikanen en vinden dat Amerikanen rekenschap moet afleggen aan anderen maakt Amerikanen angstig, boos en paranoïa. Dat is de reden dat ik voorspel dat Hydra erachter zit/ het één en ander beïnvloedt.

Captain America dient weliswaar Uncle Sam, maar het ligt in de lijn van de Amerikaanse ideologie van al heel wat jaren om tegelijkertijd de eigen overheid te wantrouwen. Vandaar ook de dystopische fantasie van Winter Soldier, waar Hydra geïnfiltreerd bleek in de Amerikaanse overheid, waarmee die dus als kwaadaardig wordt afgeschilderd, moet worden opgeschoond en weer 'teruggegeven' moet worden aan 'the people'.

MisterMarvel

Avatar

Ed Crane "Prima uiteraard.

Hoe dan ook, het is wel typisch dat Marvel, wanneer ze het superheldengebeuren eens echt wat diepgang en gewicht willen geven, meteen met een DC rip-off komen aanzetten. :+"


Leuk altijd die vergelijkingen. Marvel steelt van DC. DC steelt van Marvel.

Maar hoe kan je hier de associatie uithalen tussen Civil War en Batman. Zie de overeenkomsten er namelijk totaal niet in.

Ed Crane

Avatar

Niet het personage Batman in het algemeen, specifiek The Dark Knight Returns (qua plot, thematiek, format etc.) samen met Watchmen is dat toch DC's vlaggenschip/ bijbel.

NieuwsFilm

meest populair