Gerucht: 'Captain America: Civil War' draait niet om geheime identiteiten

Maar over de aloude vraag 'Quis custodiet ipsos custodes?'

Veel van de geruchten die we horen over Captain America: Civil War wijzen op een strijd tussen de superhelden om het onthullen van de geheime identiteiten van helden. Een verhaal van de site Birth Movies Death wijst erop dat de film juist niet over die thematiek zou handelen. In plaats daarvan moet het Marvel-product draaien om de vraag Quis custodiet ipsos custodes?, dus wie bewaakt de bewakers?

De vraag van de film zou volgens de site zijn, hoe je superhelden moet controleren. Of dat überhaupt wel moet gebeuren en of ze verantwoording af moeten leggen. Na de twee Avengers-films en de grote wereldwijde gevolgen van de strijd die de helden geleverd hebben, raken de helden verdeeld over deze vragen. Er zou dan ook geen registratie van superhelden zijn, zoals lange tijd vermoed wordt.

Een ander element dat volgens de site een grote rol speelt, is ideologie. Tony Stark (Robert Downey Jr.) en Captain America (Chris Evans) staan daarin ook tegenover elkaar. Stark voelt zich schuldig en verantwoordelijk voor alle verwoesting sinds hij het harnas draagt. En Rogers denkt alleen maar aan het goede dat het kwade moet overwinnen.

Denken jullie dat dit daadwerkelijk de thematiek van de film wordt?



NieuwsFilm

meest populair