TV tip: 'Only Lovers Left Alive'

Jim Jarmusch- film met Tilda Swinton en Tom Hiddleston is op zaterdag 12 september om 22.25 te zien op Canvas.

Bij vampierenfilms denk je misschien de laatste jaren vooral aan de Twilight- reeks, maar Jim Jarmusch bewees dat dit genre niet alleen interessant is voor de tweeners en maakte er een arthouse film over. Hoewel deze het in de bioscoop niet zo goed deed, was deze genomineerd voor de Palme d'Or en kreeg het uitstekeden recensies.

In de film is muzikant Adam hevig teleurgesteld in de moderne mens en leidt hij daarom een teruggetrokken bestaan. Maar dan wordt hij herenigd met zijn grote liefde Eve. Beiden zijn vampier en hoewel ze al een aantal eeuwen samen zijn, wordt de relatie zwaar op de proef gesteld door het bezoek van Eves zusje. De vraag is of hun relatie stand zal houden in een moderne wereld waar ze steeds minder mee hebben.

Only Lovers Left Alive heeft geweldige rollen van Tilda Swinton en Tom Hiddleston. Leuk zijn vooral de (hele typische Jarmusch) referenties aan literatuur en kunst, die door de hele film heen zitten. Wie deze nog niet heeft gezien, kan deze is op zaterdag 12 september om 22.25 kijken op Canvas.



NieuwsFilm

meest populair