Dvd-releases week 38

Met o.a. Atlantic, De Surprise en Far from the Madding Crowd/

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

Far from the Madding Crowd (2015)


'Far from the Madding Crowd' is gebaseerd op de gelijknamige literaire klassieker van Thomas Hardy en gaat over de onafhankelijke, prachtige en koppige Bathsheba Everdene (Mulligan), een vrouw die met haar kwaliteiten drie totaal verschillende mannen aantrekt: Gabriek Oak (Schoenaerts) een schapenherder, Frank Troy (Sturridge) een aantrekkelijke sergeant, en William Boldwood (Sheen), een rijke vrijgezel. Het tijdloze verhaal over Bathsheba's keuzes en passies onderzoekt de complexiteiten van relaties, de liefde en het menselijke vermogen om moeilijke tijden te doorstaan.
Bekijk de afbeelding

Eisenstein in Guanajuato (2015)


De gelauwerde filmmaker Eisenstein is in talent, inzicht en wijsheid vergelijkbaar met mensen als Shakespeare en Beethoven. Er zijn maar een paar regisseurs die zulke hoogtes bereikt hebben. In deze film wordt een beeld van zijn indrukwekkende leven geschetst.
Bekijk de afbeelding

De Surprise (2015)


Een excentrieke multimiljonair tekent een contract om zijn leven te laten beëindigen. Terwijl hij zijn kist uitzoekt, ontmoet hij een jonge vrouw die eenzelfde contract getekend heeft. De problemen beginnen als zij verliefd op elkaar worden en ze het contract ongedaan willen maken.
Bekijk de afbeelding

Where the Devil Hides (2014)


The Devil's Hand gaat over een kleinschalige, Amish-achtige gemeenschap. Zes meisjes zijn geboren op de zesde dag van de zesde maand, iets dat er volgens een zorgwekkende, religieuze voorspelling voor zorgt dat een ervan op haar achttiende verjaardag wordt bezeten door de duivel. Die dag begint te naderen en opeens verdwijnen de dames een voor een uit beeld, waarna de angst binnen de gemeenschap toeslaat. Daartoe besluiten de overgebleven meiden hun krachten te bundelen en erachter te komen wie of wat hier achter zit.
Bekijk de afbeelding

Tracers (2015)


De New Yorkse fietskoerier Cam (Taylor Lautner) slaat vanwege een hoge schuld op de vlucht voor de Amerikaanse maffia. Wanneer hij de aantrekkelijke free runner Nikki (Marie Avgeropoulos) tegen het lijf loopt, is er meteen sprake van een klik. Ze introduceert hem aan de sensationele wereld van parkour; een sport waarbij buitengewone snelheid, het verleggen van grenzen en het overwinnen van obstakels centraal staan.
Bekijk de afbeelding

Atlantic. (2014)


In zijn verlangen naar vrijheid is de jonge visser Fettah vastberaden om op zijn surfplank via de Atlantische Oceaan naar Europa te reizen. Een poëtische en visueel overweldigende speelfilm over het verlangen naar vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en te zijn wie je wil zijn. Atlantic van regisseur (en surfer) Jan-Willem van Ewijk wordt geproduceerd door Bero Beyer (Paradise Now), de cast bestaat onder andere uit Thekla Reuten en de Marokkaanse acteur Mohamed Majid (Incendies, Syriana).
Bekijk de afbeelding

O Apóstolo (2012)


Een veroordeeld misdadiger ontsnapt uit de gevangenis, met als doel verborgen buit te vinden in een eenzaam dorpje. Sinistere ouderen, vreemde verdwijningen, geesten, een bijzondere priester en de aartsbisschop van Santiago kruisen de paden, in deze gruwelgeschiedenis.
Bekijk de afbeelding

Taxi (2015)


Jafar Panahi rijdt in "Taxi" met een taxi door de straten van Teheran in Iran. Hij interviewt de passagiers en schetst op die manier een beeld van het hedendaagse leven in Iran.
Bekijk de afbeelding

Kurai, Kurai - Tales of the Wind (2014)


Op de kale steppen van Oezbekistan waaien de Kurai aan je voorbij. Deze dorre planten laten zich voeren door wind. Evenals de hoofdpersoon. Hij trekt door het desolate landschap op weg naar de plek waar hij opgroeide en ontmoet onderweg allerlei bijzondere mensen.
Bekijk de afbeelding

Pressure (2015)


In een kleine capsule op de zeebodem, raakt een groep mannen gevangen. Dat, terwijl ze proberen een lekke oliepijp te repareren. Kunnen ze op tijd weer verbonden raken met hun schip?
Bekijk de afbeelding

Coldwater (2013)


Een tiener wordt naar een jeugdgevangenis in de wildernis gestuurd. Terwijl we leren over de tragische gebeurtenissen die ervoor zorgden dat hij daar terecht kwam, wordt zijn worsteling een voor overleving met de medegevangenen, raadgevers en een gepensioneerde oorlogsveteraan.
Bekijk de afbeelding

Barbie in Rock 'N Royals (2015)

Regie:

Maak je klaar om te rocken! In deze musical speelt Barbie de rol van Courtney, een prinses wiens wereld op z'n kop gezet wordt, als ze van plaats wisselt met Erika, een beroemde rockster.


NieuwsFilm

meest populair