Algemeen

Nieuwe hoop op heruitgave originele versies 'Star Wars'-trilogie

Walt Disney zou ermee bezig zijn, volgens George Lucas, John Landis en Empire.

door Bram de Groot op 19.09.2015 om 09:10 in Algemeen
Empire Magazine meldt dat er nieuwe hoop is op een re-release van de originele versies van de eerste drie Star Wars-films. Via Twitter laat het betrouwbare medium weten dat John Landis dit meldde tijdens een Q&A-sessie.

De fanboys zien deze versies graag op Dvd/Blu-Ray verschijnen. De huidige versies zijn namelijk al behoorlijk bewerkt door Star Wars-bedenker George Lucas. Er zijn scènes veranderd en behoorlijk wat visuele effecten toegevoegd.

Hieronder de tweets van Empire waarin wordt verwezen dat Landis een gesprek over de films heeft gehad met Lucas. Uiteraard is nog niets zeker zolang Walt Disney geen officiële bevestiging geeft, maar wie weet!


Uiteraard gaat het om de drie films Star Wars Episode IV: A New Hope (1977), Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back (1980) en Star Wars Episode VI: Return of the Jedi (1983). Mocht het er van komen dat de originele niet bewerkte versies verschijnen, dan zal dit na The Force Awakens zijn. Eerst verschijnen de meest recente versies op nieuwe Blu-Ray uitgaven.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

h0bb1t

Avatar

Dit zou geweldig zijn.

Moviemagic

Avatar

♫♪♫♪ Money Money Money ♪♫♪♫

ThEnd

Avatar

De rechten voor distributie van de films liggen nog een aantal jaar bij Fox en van de eerste film heeft Fox zelfs de eeuwige rechten:

Collider.com

benjamin

Avatar

Geweldige titel wel bij dit artikel. Smiley face

JamesBond

Avatar

Ik heb gisteren nog 'Star Wars: Episode IV - A New Hope' zitten kijken! Smiley face Zou het geweldig vinden als ik de echte originele versies op Blu-Ray kan aanschaffen!

Darthmar

Avatar

Gek genoeg net deel IV en V opnieuw gekeken.

In Star Wars (A New Hope) zijn de veranderingen zeer irritant al die extra figuren die zo overduidelijk later erin zijn geplaatste in Mos Eisley. Die totaal onnodige verandering in de "Han shot first scene".

In The Empire Strikes Back vind ik de veranderingen soms goed zoals Bespin die hierdoor groter en open is geworden. Slechtste verandering is de toevoeging dat Darth Vader land op de Executor dat is zo duidelijk uit The Return of the Jedi gehaald. De aankomst van Vader op Death Star II alleen vanuit andere camerapositie.

Porter

Avatar

Han Solo fired first!

MikeyMo

Avatar

Zolang ze de oppoetswerkzaamheden ook in deze versie gewoon hebben doorgevoerd:

http://www.mikeymo.nl/movies/articles/in-defense-of-george-lucas

YOLO

Avatar

benjamin "Geweldige titel wel bij dit artikel. Smiley face"

A new hope indeed T+)

ThEnd "De rechten voor distributie van de films liggen nog een aantal jaar bij Fox en van de eerste film heeft Fox zelfs de eeuwige rechten:

Collider.com "

Dat wil niet zeggen dat een samenwerking mogelijk. Sterker nog, die is er al. T+)

Zie inderstaande quote van Fox persbericht mbt de heruitgaves van Star Wars op BR.

Duik daarnaast nog dieper in het universum met The Complete Saga van STAR WARS, die in een vernieuwde verpakking wordt uitgebracht op 14 oktober. Dit hebben The Walt Disney Studios, Lucasfilm Ltd. en Twentieth Century Fox Home Entertainment vandaag bekend gemaakt.


Bron : DVD.nl

Joslyn

Avatar

De fanboys zien deze versies graag op Dvd/Blu-Ray verschijnen


Op Bluray. Op Dvd zijn ze er al een paar jaar als bonus disc.

YOLO

Avatar

Joslyn "Op Bluray. Op Dvd zijn ze er al een paar jaar als bonus disc."
Helaas waren wel regelrechte kopieën van de Laserdisc versies :'(

NieuwsFilm

meest populair