Idris Elba over schurkenrol 'Star Trek Beyond'

De details rondom Justin Lins nieuwe film blijven voorlopig nog even geheim..

De geliefde Britse acteur Idris Elba (Luther, Pacific Rim) speelt volgende zomer de schurkenrol in Star Trek Beyond, het derde deel in de nieuwe Trek-filmreeks. Deze casting is natuurlijk al een tijdje geleden aangekondigd, maar verder weten we nog maar weinig over zijn exacte rol in door Justin Lin geregisseerde film.

Tijdens een persronde voor Netflix-film Beasts sprak MTV echter met Elba. Zij vroegen hem naar de schurkenrol, waarop de acteur als volgt antwoordde:

''Simon [Pegg] en zijn team hebben een heel interessant, complex personage voor mij geschreven die zich gedurende de film op opmerkelijke manier ontwikkelt. Ik heb nog nooit een personage als dit gespeeld. Star Trek heeft een historie van interessante schurken. Mijn personage is iemand die de wereld wil eindigen, maar met een bepaalde twist, die ik natuurlijk niet ga verklappen. Het is een klassieke schurk, maar toch een erg unieke voor deze franchise.''

Het is vooralsnog onduidelijk welk alien-ras Elba's personage zal zijn (Klingon ligt volgens kenners voor de hand). Star Trek Beyond draait vanaf 21 juli 2016 in de Nederlandse bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair