Jennifer Lawrence van Richard Linklater naar Darren Aronofsky

UPDATE: Ook Boyhood-regisseur Linklater verlaat The Rosie Project...

Oscarwinnares Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook, American Hustle) is volgens Variety in gesprek met om een rol te gaan spelen in een nog onbekende nieuwe film van Darren Aronofsky (Black Swan, Noah). The Hollywood Reporter voegt hieraan toe dat de jonge, maar ondertussen grote naam afscheid heeft genomen van een andere film, namelijk The Rosie Project van regisseur Richard Linklater (Boyhood, Before-trilogie).

UPDATE: Ondertussen is bekend dat ook regisseur Linklater The Rosie Project heeft verlaten. THR meldt geen verdere details.

Over Aronofsky’s mysterieuze film is nog weinig bekend. Wel zou de filmmaker, in 2011 genomineerd voor een Oscar voor de regie van Black Swan, de opnames aankomend voorjaar willen starten en nu in gesprek zijn met beoogde acteurs.

Linklaters The Rosie Project is een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Graeme Simsion en gaat over een genetica professor met weinig sociale vaardigheden. Hij start een enquête om zijn ideale partner te vinden. Dan ontmoet hij Rosie, een vrouw met exact tegenovergestelde kwaliteiten dan hij zoekt. Rosie had gespeeld moeten gaan worden door Lawrence.

Voor beide films zijn nog geen verschijningsdata bekend.



NieuwsFilm

meest populair