Alles over 'The Last Witch Hunter'

Vin Diesel neemt het op tegen een groep snode heksen.

Komende donderdag komt de film The Last Witch Hunter uit in de bioscopen. Daarom zetten we in deze rubriek alvast wat feiten op een rij die je moet weten voordat je de bioscoop inwandelt. De film gaat op 22 oktober in première.

The Last Witch Hunter


Duur: 119 minutenGenre Fantasy, Horror, ThrillerBudget: 90 miljoen dollar
...
...
...

Cast & Crew:
RegieBreck EisnerScenario Cory Goodman, Matt Sazama e.a.Vin Diesel KaulderRose Leslie ChloeJulie Engelbrecht Witch QueenElijah Wood Dolan 37thMichael Caine Dolan 36th
...
...
...
...
...
...
...

Synopsis

De onsterfelijke heksenjager Kaulder krijgt de taak om de heksengroepen in New York aan te pakken. Die hebben het snode plan gevat de mensheid uit te roeien middels een gruwelijke ziekte. Om hen te kunnen verslaan moet Kaulder samenwerken met een jonge, bloedmooie heks (Leslie). Tegelijk ontdekt hij dat zijn grootste vijand ooit weer tot leven is gewekt.

Vervolg in de maak

Zoals wel vaker werkt de filmstudio al hard aan een vervolg. De redenering daarachter is vrij simpel: mocht de film een groot box office succes blijken, kan men snel een vervolg maken. Dan is de franchise nog onder de aandacht van het grote publiek en is er niet meer zoveel moeite nodig om het publiek bewust te maken van het bestaan van de franchise. In elk geval liet Diesel weten op zijn Facebook-pagina dat de studio erg enthousiast is over de film. "De eerste film gaat pas op 23 oktober in première, maar ze willen me al laten tekenen voor een tweede film."

Eerste reacties

Er zijn nog geen eerste recensies gepubliceerd van de film.

Box office prestaties

Vin Diesel is populairder dan ooit. Denk maar aan Fast & Furious 7 waar de acteur recent nog in te zien was. Daar komt bij dat hij maar liefst 95 miljoen likes heeft op zijn Facebook-pagina, waar hij zijn films actief aan het promoten is. Zo dus ook The Last Witch Hunter. Om die redenen wordt er een redelijke opening in de VS verwacht van zo'n 17 miljoen dollar. Lionsgate zou uiteindelijk 42 miljoen dollar ophalen daar. Internationaal wordt daar vermoedelijk nog zo'n 150 tot 200 miljoen dollar aan toegevoegd, al is dat zoals altijd afhankelijk van de ontvangst van de film en de mate waarin deze onder het publiek leeft. Helemaal zeker is men niet van een groot succes; eerdere films van Diesel haalden lang niet altijd zoveel op als gehoopt. Denk daarbij maar aan Riddick, dat wereldwijd slechts 98 miljoen dollar verdiende.

In Nederland haalt Diesel met de Fast & Furious-films hoge bedragen op. Furious 7 leverde bijvoorbeeld 8,4 miljoen euro op en daarbuiten zien we voor bijvoorbeeld Marvel-film Guardians of the Galaxy een nette 3 miljoen euro. Maar, kijk je naar films die hij zelf moet dragen, zie je de opbrengst zienderogen dalen. Met Riddick werd slechts 3 ton verdiend in Nederland. Vergelijkbare films als Witch Hunter, zoals Seventh Son, haalden in Nederland niet veel op; zo bleek die laatste goed voor een half miljoen. De verwachting is dan ook dat The Last Witch Hunter het uiteindelijk niet heel goed gaat doen.

Trivia

Het scenario van de film stond op de Blacklist van 2010. Het Amerikaanse debuut van de Canadese Julie Engelbrecht. Oorspronkelijk zou Timur Bekmambetov de film regisseren.

•

•

•




NieuwsFilm

meest populair