KLIK! Amsterdam Animation Festival voor de achtste keer van start

KLIK! Amsterdam Animation Festival voor de achtste keer van start

Festival belooft bezoeker het beste op animatiegebied te laten zien.

KLIK! Amsterdam Animation Festival gaat vanaf vandaag van start met haar achtste editie. Van 27 oktober tot en met 1 november mogen bezoekers in het Amsterdamse EYE het beste op animatiegebied verwachten met speelfilms en korte animaties, nieuwe afleveringen van de Cartoon Network serie We Bare Bears, en inspirerende presentaties van filmmakers van over de hele wereld.

Verder is er dit jaar bijzondere aandacht voor traditionele materialen en technieken in het themaprogramma Rock, Paper, Scissors. Er is daarin bijzondere aandacht voor films die zijn gemaakt met alledaagse materialen. Uiteraard vormen de internationale competities opnieuw het hart van het festival. Dit jaar ontving het festival meer dan 1800 inzendingen uit 80 landen.

Filmmakers als Johnny Kelly, Tomm Moore, Disney’s Eric Daniels, en het Nederlandse animatie trio Job, Joris & Marieke geven bezoekers een kijkje achter de schermen door middel van lezingen en interactieve masterclasses. Ook wordt het werk belicht van filmmakers uit de Arabische wereld in het programma Arab Spring and Fall, met films over oorlog, revolutie, en de Arabische lente.

Kijk hier voor meer informatie over het festivalprogramma.



NieuwsFilm

meest populair