Duitse Hitler-komediehit 'Er ist wieder da' in Nederlandse bioscoop

Onze Oosterburen lopen de bioscoop plat.


Dutch FilmWorks heeft besloten om de Duitse hitfilm Er ist wieder da a.k.a. Look Who's Back uit te brengen in de Nederlandse bioscoop. De komedie met Hitler in de hoofdrol trok al 1,3 miljoen Duitse bioscoopgangers.

Er ist wieder da van regisseur David Wnendt (Vochtige Streken, Kriegerin) draait sinds 8 oktober in Duitsland en gaat over Hitler die na een coma van zo’n zeventig jaar wakker wordt in hartje Berlijn. De film, die deels semi-documentair - a la Borat -- is gefilmd, zit vol satirische humor, maar houdt tegelijkertijd de maatschappij een spiegel voor.

Uiteraard heeft de film het nodige doen opwaaien. Duitsland Correspondent Frank Vermeulen (voor NRC en NRC Next) zag de film en schreef “Als het doek valt, schuifelt het publiek naar buiten. Niemand praat. Niemand lacht. Zijn ze er wéér ingetrapt.” en gaf aan dat de film een must zou zijn voor de Nederlandse bioscoop.

Hieronder de trailer, die nog niet Nederlands ondertiteld beschikbaar is.

De rol van Adolf Hitler wordt gespeeld door Oliver Masucci. Vanaf 28 november draait de komedie Er ist wieder da, gebaseerd op de bestseller van Timur Vermes, ook in de Nederlandse bioscoop. Hieronder het affiche:


Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair