'Warcraft'-regisseur maakt passieproject 'Mute' met Paul Rudd en Alexander Skarsgård

Duncan Jones werkt al 12 jaar aan het "volstrekt unieke" sci-fi project.

Bram de Groot 5 november 2015 12:59 in Algemeen
Ant-Man-held Paul Rudd en Tarzan-acteur Alexander Skarsgård hebben getekend voor Mute, het passieproject van regisseur Duncan Jones, bekend van de films Moon en Source Code en het volgend jaar te verschijnen Warcraft: The Beginning. Jones werkt al jaren aan het project.

"Ik werk nu al twaalf jaar aan Mute," aldus Jones. "Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe opgewonden ik ben dat we eindelijk deze volstrekt unieke film gaan opnemen. Het feit dat ik deze kan maken met Alexander Skarsgard en Paul Rudd, maakt het nog spannender. Mute is een film die herinnert zal worden. Het is anders dan iedere andere hedendaagse sci-fi film."

De sci-fi thriller Mute speelt zich 40 jaar later af in Berlijn en gaat over de doofstomme barman Leo Beiler (Skarsgard) die op onderzoek uitgaat nadat zijn vrouw is verdwenen. In zijn zoektocht in de onderwereld komt hij in contact met Amerikaanse chirurgen, geleid door een personage van Rudd. Het script is door Jones geschreven, samen met Mike Johnson. Een verschijningsdatum is nog niet bekend.

NieuwsFilm