Flashback Friday: 'Every Girl Should be Married'

Flashback Friday: 'Every Girl Should be Married'

Film met Cary Grant en de deze week overleden actrice Betsy Drake.

Als groot liefhebber van Cary Grant ben ik altijd ervoor in om een film met hem te zien, helemaal als ik er een nog niet heb gezien. Gelukkig heeft hij zoveel films gemaakt, dat dit nog wel eens voorkomt. Zo zag ik laatst voor het eerst de film Every Girl Should be Married, waarin hij tegenover zijn toenmalige echtgenote Betsy Drake speelde, die deze week overleed.

In de film zien we hoe Anabel Sims dolgraag wil trouwen. Dat is niks geks, want alle vrouwen om Anabel heen zijn er of mee bezig, of hebben al een man. Zij laat haar oog vallen op kinderdokter Madison Brown. Ondanks haar uitgebreide en gedetailleerde plannen om hem voor zich te winnen, heeft de dokter geen interesse in haar. Toch blijft ze erin geloven, dat hij de ware is.

In tegenstelling tot veel andere films met een soortgelijk scenario, is Anabel geen golddigger. Zij wil Madison niet omdat hij rijk is, ze wil hem omdat ze graag met hem wil trouwen en ernaar verlangd getrouwd te zijn. Haar manieren om hem voor zich te winnen, zorgen voor een aantal grappige situaties en door alles heen is Drake als Anabel erg innemend en aandoenlijk. De rol had makkelijk eentje kunnen zijn die je als kijker op de zenuwen gaat werken, maar ze blijft leuk. Het was voor de studio trouwens een behoorlijk risico om Drake te casten. Zij had tot dan toe alleen om het toneel gestaan en nog nooit een hoofdrol gehad in een Amerikaanse film. Maar zij was pas getrouwd met Cary Grant, die voor haar een studiocontract had weten te regelen en Grant wist de studio over te halen haar deze kans te geven. Grant bemoeide zich tijdens de productie met alles dat met Drake te maken had, van de belichting tot haar tekst, omdat hij wilde dat haar debuut bij het Amerikaanse publiek het best mogelijke zou zijn. Beiden gaven later aan de ervaring van het maken van deze film als zeer prettig te hebben ervaren.

Natuurlijk is het onderwerp van de film nogal ouderwets. Het speelt in op de sociale normen van een vervlogen tijd en veel herkenning zal er niet zijn voor kijkers van nu. Maar als je dat even loslaat, is het een hele vrolijke film. Naast de leuke rol van Drake, is Grant in topvorm. Het is zeker niet zijn beste film, maar hij is wel zijn charismatische en humoristische zelf. Alleen dat is al een reden om de film een kans te geven.

Voor de liefhebbers nog een paar quotes:



NieuwsFilm

meest populair