Meerdere 'Fast & Furious' spin-offs en prequels in ontwikkeling

Meerdere 'Fast & Furious' spin-offs en prequels in ontwikkeling

Er kunnen ook meer vervolgen komen dan nu gepland.

Recent werd nog bekend gemaakt dat F. Gary Gray de achtste Fast & Furious-film zou gaan regisseren. Die onthulling werd vergezeld door het nieuws dat de film het begin van een trilogie zou vormen. Nu meldt Variety dat die vervolgen niet de enige films in de franchise zijn waar fans naar uit mogen kijken. Universal Pictures en Vin Diesel zouden meerdere spin-offs en prequels in ontwikkeling hebben.

”We hebben voor verschillende personages verhaallijnen uitgewerkt,” vertelde Diesel. ”We hebben er lange tijd mee gespeeld. Het is een uitgebreide franchise en we willen het met veel klasse behandelen.” Welke personages dan in aanmerking komen voor spin-offs is niet helder. Wel weten we dat bijvoorbeeld Dwayne Johnson graag zou zien dat zijn Luke Hobbs een eigen film krijgt.

Ook Universal Pictures voorzitter Donna Langley bevestigde het verhaal over spin-offs en prequels. ”We voeren op dit moment zeker gesprekken over hoe we de franchise op dit moment kunnen uitbreiden. We hebben een ensemble cast en er is ruimte om personages op verschillende plekken te plaatsen.” De vervolgen zouden verder een andere stijl moeten krijgen dan eerdere films.

”We hebben een regisseur die de duisternis naar buiten moet brengen en het personage naar voren brengt,” vertelde Diesel. En Jeff Shell, voorzitter van de Universal Filmed Entertainment Group bevestigde de verhalen van andere films in de toekomst. ”Je kan niet bezig blijven met de films groter en groter te maken, met grotere stunts. Uiteindelijk moet je je op het verhaal concentreren. We hebben wel nog altijd grote stunts, maar met deze geweldige verhalenverteller [Gray] wordt het geweldig.”

Meer vervolgfilms in de toekomst zijn volgens Shell ook zeker een optie. ”Vin heeft een visie voor nog drie films, dus laten we die eerst maken en dan zien waar het schip strandt. Alles komt ooit tot een einde, dus ik denk niet dat we verwachten er honderd te maken. Voor mij is ‘Fast and Furious’ niets anders dan een geliefde serie die elk jaar te zien is.”



NieuwsFilm

meest populair