Blu-ray

Blu-ray recensie: 'Danny Collins'

Mooie uitgave van een prima film.

door Jim Pedd om 08:31 in Blu-rayRegie: Dan Fogelman | Cast: Al Pacino (Danny Collins), Annette Bening (Mary Sinclair), Jennifer Garner (Samantha Leigh Donnelly), Bobby Cannavale (Tom Donnelly), Christopher Plummer (Frank Grubman) | Duur: 107 | Release: 25 juni 2015 | FT-recensie: 3 sterren

In 1971 schreven John Lennon en Yoko Ono een brief aan de Engelse zanger Steve Tilston. Hij wist het niet en hoorde pas na 34 jaar dat de brief aan hem gestuurd was. Op basis van dat feit schreef Dan Fogelman het scenario van de film Danny Collins.

Al sinds november 2010 wordt er gewerkt aan de film Danny Collins. Oorspronkelijk zou een van de hoofdrollen gespeeld worden door Steve Carrell (hij zou de zoon van Collins spelen), maar hij moest uit de productie stappen. Uiteindelijk tekende in 2011 Al Pacino, en werd hij een jaar later gevolgd door Jeremy Renner en Julianne Moore. Maar ook zij besloten uit de productie te stappen en werden vervangen door Bobby Cannavale en Annette Bening. Pas in juli 2013, pak 'm beet twee jaar nadat Al Pacino voor de film getekend had, gingen de opnames van start.

Synopsis

Danny Collins (Al Pacino), die op zijn 64e verjaardag een brief ontvangt van zijn manager (Christopher Plummer), geschreven door zijn held John Lennon. De brief die hij 45 jaar geleden had moeten krijgen, spoort hem aan om zijn leven te beteren. Hij laat zijn luxe leventje achter en begint de muziek te maken die hij altijd al had willen maken. Hij verhuist naar een klein hotel in New Jersey, waar hij bevriend raakt met de eigenares (Annette Bening). Daar gaat hij op zoek naar zijn 40-jarige zoon Tom (Bobby Cannavale) met wie hij nog nooit gesproken heeft. Wanneer hij kennis maakt met Tom en zijn vrouw (Jennifer Garner), ervaart hij het leven zonder de schijn van rock 'n roll. Hij ontdekt, in Lennon's woorden, "Love.. is all that matters".Waardering

Onze recensent Jelle Fastenau gaf Danny Collins drie sterren in zijn recensie (omdat Fogelman "iets te veel op veilig" speelt). Amerikaanse recensenten lijken het wel daarmee eens te zijn en geven de film volgens RottenTomatoes gemiddeld een 6,4. "Dankzij Al Pacino's sterke werk - en excellent werk van een hoogachtende ondersteunende cast, weet Danny Collins zijn meer voorspelbare en zware momenten te overkomen en een gevoelig verhaal van vergiffenis te vertellen."

Recensenten geven de film dus gemiddeld een 6,4. Het publiek is wat positiever over de film. Op de IMDb heeft deze een gewogen gemiddelde van 7,1 op basis van 15.279 stemmen. 34,4% van de mensen gaf de film een 7 en 25,8% een 8. Op de FT-pagina heeft de film pas 1 stem en staat deze op een 7.

Box Office

Danny Collins kostte ongeveer tien miljoen dollar om te maken. In de Verenigde Staten haalde de film na zijn release 5,6 miljoen dollar op. In de rest van de wereld nog eens 2,6 miljoen dollar. Daarmee is de film geen box office succes. Overigens deed deze het in landen als het Verenigd Koninkrijk (720.695 dollar) en Brazilië (792.839 dollar) goed. Wat de recette in Nederland was is niet bekend.
Blu-ray: Danny Collins | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2015 | Beeld: 1080p | Geluid:: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8-713045-245399 | Met dank aan: eOne

De Blu-Ray van de film wordt in een reguliere keepcase aangeleverd. De voorkant toont ons Al Pacino als Danny Collins. De titel staat uiteraard prominent in beeld, onderhand net zo prominent als de naam van Pacino. Verder zien we op de achterkant een hip beeld van Pacino's Collins en vier andere castleden. Er is nog een synopsis en de gebruikelijke details. In de hoes tref je 1 schijf aan.

Beeld en geluid

De uitgave is prima om naar te kijken. De beelden zijn helder en mooi gedetailleerd. Over het algemeen zijn de kleuren levensecht en ziet het geheel er indrukwekkend uit. Er zijn geen verstoringen in het zwart. Het geluid is verder erg goed. De film concentreert zich op een muzikant, maar bevat vooral dialoog. Dat komt kraakhelder uit de boxen, maar ook de paar muziekscènes zijn sterk en mooi om naar te luisteren.

Conclusie: Mooie uitgave van een prima film

Danny Collins heeft een interessant uitgangspunt. Gelukkig heeft eOne ervoor gekozen een goede uitgave te geven aan de film. Het geluid en de beelden zijn van hoge kwaliteit en dat maakt het een fijne kijkervaring op het kleine scherm.Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair