Heel veel info over Black Panther in 'Captain America: Civil War'

Heel veel info over Black Panther in 'Captain America: Civil War'

Bekijk meteen een stoere foto van het personage.

Entertainment Weekly heeft een nieuw nummer dat zich concentreert op Captain America: Civil War. Allereerst heeft het een cover vrijgegeven die heel erg doet denken aan die van Avengers: Age of Ultron. Op deze versie daarvan zien we Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans) en Black Panther (Chadwick Boseman). Het nummer draait verder vooral om een introductie van laatstgenoemde, van wie ook een nieuw beeld is vrijgegeven.

Het blijkt dat hij de onbesliste partij in de film is. Zijn positie is nog niet helemaal bekend. ”Je weet nooit precies waar hij staat,” vertelde Boseman. ” Er zit altijd iets mysterieus in hem. Dus ik denk dat mysterieus zijn een beetje zijn ding is. Niet zeggende dat hij niet charmant is en dames kan versieren en al die dingen. Maar het is meer, als er humor in zit, dan lijkt die op die van James Bond.”

Uitvoerend producent Nat Moore benadrukt dat hij geen kant gekozen heeft en dat het bewust is. ”Zijn agenda komt nooit helemaal overeen met die van Cap of Tony. Ik denk dat hij daardoor op een gekke manier in het conflict past. Hij is de prins van een Afrikaans land, dat lange tijd in de schaduwen verkeerde. Maar in de film worden hij en zijn vader daar juist uit gesleurd.” Het personage dat hem uit de schaduwen sleurt is de Winter Soldier (Sebastian Stan), met wie hij nog een behoorlijke appel te schillen heeft.

Daarbij maakt Black Panther gebruik van zijn van Vibranium gemaakte kostuum. ”Het is geweven van het sterkste metaal in het fictieve universum,” vertelde regisseur Joe Russo. Zijn broer en eveneens regisseur Anthony voegde daar aan toe: ”Het is als een middeleeuwse maliënkolder, extreem dun gewoven. Het is onvergelijkbaar met andere kostuums in het universum. “

Het kostuum versterkt zijn krachten nog. ”Vibranium is niet alleen duurzaam, het kan ook energie absorberen,” vertelde Boseman. ”Het is niet zo dat je er tegen slaat en dat ’t die kracht niet opneemt. Het kan de aanval van iemand anders absorberen en daarop reageren. Dat is onderdeel van zijn kracht.” Zijn vechtstijl loopt verder uiteen. ”Er zitten wat dierlijke vormen in, maar niet alleen een kat. Hij kan ook een slang zijn, of andere stijlen hanteren. Er is uiteraard ook ruimte voor wat capoeira.”

Tot slot vertelden de broers Russo nog wat over het verhaal. ”Dat draait om familie. En wat er gebeurt als ze het met elkaar oneens zijn. We vergelijken het met een ruzie op een huwelijk. Wat gebeurt er als je neef en je broer ruzie maken? Aan wiens kant sta je dan en hoe ga je dan verder?” aldus Joe. Anthony voegde daar nog wat aan toe: ”Hoe ga je naar een situatie waarin mensen die van elkaar hielden elkaar nu haten en pijn willen doen? [Cap] is een sterk moreel en ethisch personage. Je kunt hem hard raken als held, die kracht breken, zowel moreel als fysiek.”

Civil War draait vanaf 28 april in de bioscoop.







NieuwsFilm

meest populair