Barbra Streisand gaat weer regisseren

Ze maakt een film over de Russische keizerin Catharina de Grote.

De laatste film die Barbra Streisand regisseerde - de romantische komedie The Mirror Has Two Faces - dateert alweer van 1996. Sindsdien speelde ze nog maar in drie films, te weten de komedies Meet the Fockers, Little Fockers en The Guilt Trip. Dit is vrij karig voor een periode van twintig jaar, maar Streisand staat op het punt terug te keren in de filmwereld. Ze gaat een film maken over de Russische keizerin Catharina II Aleksejevna, beter bekend als Catharina de Grote.

De in Duitsland geboren Catharina de Grote heerste tussen 1762 en 1796 over het Russische keizerrijk. In Streisands biopic zal te zien zijn hoe een jonge, sensuele Catherine vastzit in een ongelukkig huwelijk met de Russische troonopvolger. Toen eenmaal bleek dat laatstgenoemde niet in staat was Rusland goed te leiden, greep Catharina haar kans.

Naast The Mirror Has Two Faces regisseerde Streisand ook de films The Prince of Tides (1991) en Yentl (1983). Voor de Catharina de Grote-biopic gaat ze aan de slag met het 'black list'-script van Kristina Lauren Anderson.



NieuwsFilm

meest populair