Wordt 'The Good Dinosaur' Pixars eerste flop?

Wordt 'The Good Dinosaur' Pixars eerste flop?

Het heeft er alle schijn van...

2015 was een bijzonder jaar voor fans van Pixar. Niet alleen bracht de animatiestudio Inside Out, maar was er ook voor het eerst in zijn geschiedenis een tweede film, The Good Dinosaur. Die film lijkt nu op nog een manier een nieuwigheid te worden. Het lijkt namelijk een box office flop te worden. De film kostte 200 miljoen dollar om te maken, had een marketingbudget van 150 miljoen dollar, maar haalde tot dusverre slechts 131,3 miljoen dollar op wereldwijd.

Daarmee komt de film nog niet eens in de buurt van de 500 miljoen dollar die nodig is om uit de kosten te komen. Het lijkt de slechtst verdienende film te worden voor de studio sinds A Bug’s Life, dat in 1998 363,4 miljoen dollar ophaalde. ”Het blijft niet zo hangen als een typische Pixar-film,” aldus een analist tegen Variety. ”Ze hebben nu home entertainment nodig om de boel winstgevend te maken.”

Maar, het zou nog kunnen dat de film uiteindelijk genoeg ophaalt. Op dit moment is de film in première gegaan in 59% van de landen waar Pixar de film uit wil brengen. De film heeft bijvoorbeeld nog geen premièredatum in China gekregen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om met merchandise nog geld te verdienen. Het is dus nog even afwachten of de film uiteindelijk genoeg ophaalt, maar het zou goed kunnen dat Pixar de boel uiteindelijk toch weet te redden.

Het is wel enigszins vreemd om te zien hoe Pixar moeite heeft om quitte te spelen nu. Waarschijnlijk voelt de studio nu de druk van andere animatiestudio’s, zoals DreamWorks, Fox en Universal. Het is dus nog even wachten de komende weken, maar het zou zomaar goed kunnen komen (maar ook zomaar niet).



NieuwsFilm

meest populair