Algemeen

Wordt 'The Good Dinosaur' Pixars eerste flop?

Het heeft er alle schijn van...

door Jim Pedd om 13:10 in Algemeen
2015 was een bijzonder jaar voor fans van Pixar. Niet alleen bracht de animatiestudio Inside Out, maar was er ook voor het eerst in zijn geschiedenis een tweede film, The Good Dinosaur. Die film lijkt nu op nog een manier een nieuwigheid te worden. Het lijkt namelijk een box office flop te worden. De film kostte 200 miljoen dollar om te maken, had een marketingbudget van 150 miljoen dollar, maar haalde tot dusverre slechts 131,3 miljoen dollar op wereldwijd.

Daarmee komt de film nog niet eens in de buurt van de 500 miljoen dollar die nodig is om uit de kosten te komen. Het lijkt de slechtst verdienende film te worden voor de studio sinds A Bug’s Life, dat in 1998 363,4 miljoen dollar ophaalde. ”Het blijft niet zo hangen als een typische Pixar-film,” aldus een analist tegen Variety. ”Ze hebben nu home entertainment nodig om de boel winstgevend te maken.”

Maar, het zou nog kunnen dat de film uiteindelijk genoeg ophaalt. Op dit moment is de film in première gegaan in 59% van de landen waar Pixar de film uit wil brengen. De film heeft bijvoorbeeld nog geen premièredatum in China gekregen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden om met merchandise nog geld te verdienen. Het is dus nog even afwachten of de film uiteindelijk genoeg ophaalt, maar het zou goed kunnen dat Pixar de boel uiteindelijk toch weet te redden.

Het is wel enigszins vreemd om te zien hoe Pixar moeite heeft om quitte te spelen nu. Waarschijnlijk voelt de studio nu de druk van andere animatiestudio’s, zoals DreamWorks, Fox en Universal. Het is dus nog even wachten de komende weken, maar het zou zomaar goed kunnen komen (maar ook zomaar niet).

26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goov25

Avatar

Hahaha. Slechte manier om je artikel te eindigen: maar het zou zomaar goed kunnen komen (maar ook zomaar niet).
Het kan allebei haha. Als het zo onzeker is hoef je het niet te melden. Of deze mogelijkheden zijn er altijd, dus hoef je het ook niet te melden :D

eltorro

Avatar

Als ik die 2 bedragen optel moeten ze toch echt minimaal 700 miljoen dollar ophalen om succesvol te worden :P Met Star Wars in zicht, lijkt het me trouwens onmogelijk om hier nog een succes uit te krijgen.

Ze moeten zich toch eens gaan richten op andere animatie designs, eentje die wat minder plastic aanvoelt. Bij Toy Story werkte het wel, maar die film ging dan ook over speelgoed.

Jim

Avatar

eltorro "Als ik die 2 bedragen optel moeten ze toch echt minimaal 700 miljoen dollar ophalen om succesvol te worden :P Met Star Wars in zicht, lijkt het me trouwens onmogelijk om hier nog een succes uit te krijgen.

Ze moeten zich toch eens gaan richten op andere animatie designs, eentje die wat minder plastic aanvoelt. Bij Toy Story werkte het wel, maar die film ging dan ook over speelgoed."

Hoe kom je op 700 miljoen? Smiley face

ridjieddo

Avatar

Jim "Hoe kom je op 700 miljoen? Smiley face"


200+150=350

350x2=700

Smiley face

eltorro

Avatar

ridjieddo "200+150=350

350x2=700

Smiley face"


700:100x55= 385 miljoen dollar voor de studio terug Smiley face
Ik wordt nog eens slim op deze site XD

eltorro

Avatar

Nice dubbel 8-)

Hexagone

Avatar

ridjieddo "200+150=350

350x2=700

Smiley face"Echt? Ja het klopt om meestal dubbel te tellen om uit de kosten te komen met marketing inbegrepen. Dwz dubbel de productiekosten maar kijk eens wat in het artikel vermeld staat:

"De film kostte 200 miljoen dollar om te maken, had een marketingbudget van 150 miljoen dollar"

Budgetering van marketingkosten is er al inbegrepen dus jouw berekening van 2x350 klopt niet. Wat jij doet is alles 2 keer tellen (2 keer productiekost + 2 keer marketingkost).

horizon

Avatar

Tja. Film is erg mooi gemaakt maar zelfs Cars 2 bied nog meer diepgang.

Met de kerst vakantie in aantocht overal zal er toch nog redelijk wat verdient worden.

filmgast

Avatar

Na 20 jaar voor het eerst een flop uitbrengen. Mag ook wel een keertje. Het is niet zo dat Pixar opeens in de problemen komt. Kijkende naar DreamWorks, hebben ze zat speling wat betreft slechte films en toch nog nieuwe dingen kunnen maken.

ridjieddo

Avatar

Hexagone "Echt?"


Nou ja, zou wel mooi zijn toch? :+

Offtopic: weet iemand toevallig een website waar je je eigen kalender kan 'customizen'? Met bijvoorbeeld eigen plaatjes en design.. Ik had er eentje 2 jaar geleden gemaakt maar de sitenaam ontgaat me op dit moment..

Muufley

Avatar

ridjieddo "Nou ja, zou wel mooi zijn toch? :+"


:? Wat zou mooi zijn?

benjamin

Avatar

eltorro "700:100x55= 385 miljoen dollar voor de studio terug Smiley face
Ik wordt nog eens slim op deze site XD"
Voorlopig zit je er toch naast. Het artikel in Variety vermeldt: "With a production budget of $200 million and roughly $150 million spent on marketing, industry analysts and executives say that Pixar and its parent company Disney must make $500 million to break even theatrically."

Decepticon

Avatar

horizon "Tja. Film is erg mooi gemaakt maar zelfs Cars 2 bied nog meer diepgang."
Das nie best. Ik heb The Good Dinosaur nog niet gezien, maar naast de 'goedkope' animatie van de Good Dinosaur zelf, zijn de trailers ook totaal niet interessant, imho. Ik krijg bij het zien van de trailers totaal niet het gevoel dat ik dit wil zien, wat een trailer wel zou moeten geven.

Glennekeeeee

Avatar

Allemaal wel zéér voorbarig van dit besluit.
De kerstdagen moeten er nog aankomen wat traditioneel voor dit films zorgt dat ze niet zozeer een hoge release-opbrengst hebben maar het het eerder moet hebben van de long run. Uiteindelijk zal het wel goedkomen

eltorro

Avatar

benjamin "Voorlopig zit je er toch naast. Het artikel in Variety vermeldt: "With a production budget of $200 million and roughly $150 million spent on marketing, industry analysts and executives say that Pixar and its parent company Disney must make $500 million to break even theatrically.""
Ik ben ook heel erg nieuwsgierig hoe ze aan die 500 miljoen dollar gekomen zijn :P Maar het is een beetje onduidelijk of de marketing kosten van 150 miljoen dollar, in het totale budget van 200 miljoen dollar zit of los gerekend moet worden. 50 miljoen voor het maken van een pixar lijkt me in ieder geval erg weinig.

MagicMichiel

Avatar

Hopelijk leert Pixar hiervan dat ze wel scherp en origineel moeten blijven.

Decepticon

Avatar

MagicMichiel "Hopelijk leert Pixar hiervan dat ze wel scherp en origineel moeten blijven."
Ja, maar er staan al veel sequels op stapel, dus de originaliteit is enigszins weg.
En zodra Cars 3 weer big bucks binnenhaalt, is dat ook weer out the window.

Baron Von Marlon

Avatar

MagicMichiel "Hopelijk leert Pixar hiervan dat ze wel scherp en origineel moeten blijven."


Moeten ze heus niet.
Elk jaar zijn er weer nieuwe kinderen die lekker smullen van die gerecycleerde films. Hun maakt het niets uit.

Sleepkills

Avatar

eltorro "Ik wordt nog eens slim op deze site XD"

*word

DeMuizenkoning

Avatar

Decepticon "Das nie best. Ik heb The Good Dinosaur nog niet gezien, maar naast de 'goedkope' animatie van de Good Dinosaur zelf, zijn de trailers ook totaal niet interessant, imho. Ik krijg bij het zien van de trailers totaal niet het gevoel dat ik dit wil zien, wat een trailer wel zou moeten geven."


Tja het is zoals je zegt, de animatie zag er in de trailer wat kinderachtig uit maar de animatie was veruit een van de beste tot dusverre in animatie films, af en toe leken het net echte beelden. Oke de dinosaurussen zagen er wat simpel uit maar was uiteindelijk absoluut niet storend, integendeel. Maar geef toe het verhaal was niet al te origineel en ook de marketings campagne was niet al te best, maar ben uiteindelijk toch blij dat ik ben gegaan, deze film verdient in mijn ogen niet zo te floppen, want is toch een leuke & mooie film, enigste minpuntje was dat het misschien af en toe wat té 'griezelig' was voor de kleintjes...

eltorro

Avatar

Sleepkills "*word"
Of misschien dommer :P

Vahnstad

Avatar

eltorro "Als ik die 2 bedragen optel moeten ze toch echt minimaal 700 miljoen dollar ophalen om succesvol te worden :P Met Star Wars in zicht, lijkt het me trouwens onmogelijk om hier nog een succes uit te krijgen.

Ze moeten zich toch eens gaan richten op andere animatie designs, eentje die wat minder plastic aanvoelt. Bij Toy Story werkte het wel, maar die film ging dan ook over speelgoed."


The Good Dinosaur heeft toch een totaal andere doelgroep dan Star Wars hoor.

Roeltje

Avatar

The Good Dinosaur is het ticket wel waard, maar zeker niet één van de beste van Pixar. Aangeraden om het op een groot scherm in 3D te zien.

eltorro

Avatar

Vahnstad "The Good Dinosaur heeft toch een totaal andere doelgroep dan Star Wars hoor."
Nee klopt, maar er al wel wat overlapping zijn, volgens mij trekt pixar niet alleen kinderen naar de bioscoop :P En daarnaast zal er tegen die tijd zoveel media aandacht uit gaan naar Star Wars, dat veel andere films worden vergeten.

M0vieFreak

Avatar

Wel jammer, heb de film nog niet gezien maar de trailers zagen er goed uit.

Blockbuster

Avatar

Had Pixar maar alleen Inside Out uit moeten brengen. Meeste ouders zeggen tegen hun kids: nee, we zijn al naar die Pixar film geweest, dus we gaan niet naar die andere. :P Gewoon maar één film per studio, per jaar. Die filmbazen denken zeker dat het geld op de rug van de bioscoopbezoekers groeit. ;)

NieuwsFilm

meest populair