Cast dystopische school thriller 'The Thinning' breidt verder uit

Cast dystopische school thriller 'The Thinning' breidt verder uit

De bevolkingsbeperking wordt gestimuleerd d.m.v. een schooltest - een onvoldoende betekent de dood.

Vorige maand maakte Legendary Pictures bekend dat ze hun geluk op het internet gaan zoeken door The Thinning te maken, welke met behulp van digitale kanalen uitgebracht zal worden. Om de dystopische thriller enige kans van slagen te schenken hebben ze de hoofdrollen aan Logan Paul en Peyton List gegeven.

De eerstgenoemde is een Vine-bekendheid, de tweede boekt momenteel veel succes met de Disney sitcoms Jessie en Bunk'd. Samen bezitten ze op diverse online platformen zo'n 26 miljoen volgers. Deadline meldt dat de cast is gegroeid met de volgende namen: Ryan Newman, Lia Marie Johnson, Michael Traynor, Calum Worthy, Patrick O'Sullivan en Matthew Glave.

The Thinning is een productie van Legendary Digital Media en speelt zich af in een post-apocalyptische toekomst waar alles om het indammen van de menselijke bevolking draait. Er is een crisis gaande die het einde van de mensheid kan betekenen en daarom zijn er drastische maatregelen genomen, zoals het verplichten van anticonceptiemiddelen en het euthanaseren van bejaarden.

Daarnaast heeft de overheid van de Verenigde Staten een evenement geïntroduceerd, genaamd The Thinning, waarin leerlingen op school uitgedund worden middels een examen. De deelnemers met de laagste scores worden geëxecuteerd. Wanneer twee studenten (Paul en List) uitvinden dat de test uit schijn en bedrog bestaat, gaan ze op zoek naar het complot dat hierachter ligt.

De film zal, zoals boven vermeld, digitaal gelanceerd worden in 2016 - een nieuwe strategie van Legendary. Michael J. Gallagher (Smiley) zal de prent regisseren, welke hij samen met Steve Greene schreef. De opnames moeten deze maand nog van start gaan.



NieuwsFilm

meest populair