Blu-ray recensie: 'Pixels'

Blu-ray recensie: 'Pixels'

Erg goede uitgave van een matige film.



Regie: Chris Columbus | Cast: Adam Sandler (Brenner), Kevin James (Cooper), Michelle Monaghan (Violet), Peter Dinklage (Eddie), Josh Gad (Ludlow) e.a. | Release: 20 augustus | FT-recensie: 2 sterren

Fransman Patrick Jean maakte in 2010 een korte film met de titel Pixels. Hierin werd New York City aangevallen door een groep videogame personages. De zeer goed ontvangen korte film werd vervolgens opgepikt door Adam Sandler, die er een film via wilde maken.

Samen met scenarist Tim Herlihy werkte Sandler aan deze film, die in juli 2012 een scenario kreeg. Regisseur Chris Columbus tekende al in de zomer van 2013 voor de film en besloot de film te gaan maken omdat hij vond dat het "achterliggende idee bijzonder origineel is."

Synopsis

In Pixels wordt de aarde aangevallen door buitenaardse wezens die zich vermomd hebben als old-school videogame figuren, zoals Pac-man, Donkey Kong en Centipede. President Will Cooper (James) vraagt zijn vriend Sam Brenner (Sandler) om hulp, omdat hij kampioen arcade gaming was in de jaren '80. Samen met een team van retro gamers moet hij de aliens verslaan en de wereld redden. Ze krijgen speciale wapens uit het Witte Huis van wapenspecialiste Lt. Col. Violet Van Patten (Monaghan).


Waardering

Heel positief lijken jullie de film niet ontvangen te hebben. Op onze filmpagina heeft de productie een 5.8 op basis van 10 stemmen. Dat is net iets beter dan de score op de IMDb, waar de film een 5,7 heeft op basis van 59.856 stemmen. Daar gaven de meeste mensen de film een 6 (22,7%), 7 (18,6%) en een 5 (14,8%).
De mening van het reguliere publiek lijkt positiever te zijn dan die van recensenten. Onze Arjan Welles gaf de film in zijn recensie twee sterren. Hij prees vooral de tweede akte en noemde die "een stuk amusanter" dan het eerste deel. Maar volgens Arjan is de film vooral "matig [...] uitgewerkt." Internationaal scoort de film net zo slecht. Op RottenTomatoes heeft deze als gemiddelde cijfer een 3,8. Geteld waren 160 recensies, waarvan er slechts 27 positief bleken.

Box Office

De 88 miljoen dollar kostende film was wel een box office succes. In totaal werd er 243 miljoen dollar verdiend wereldwijd. Daarvan stamt 32,3% uit de Verenigde Staten, waar men 78.7 miljoen dollar verdiende. De rest van de wereld was goed voor 164 miljoen dollar, waarbij de film vooral goed presteerde in landen als het Verenigd Koninkrijk (12,8 miljoen dollar), Venezuela (10,3 miljoen dollar), Mexico (12 miljoen dollar), Duitsland (10,2 miljoen dollar), China (15,3 miljoen dollar), Brazilië (9,9 miljoen dollar) en Australië (9,4 miljoen dollar). In Nederland deed de film het niet geweldig. Hier werd exact 1.055.540 euro opgehaald, waarmee de film op plek 50 staat van film die dit jaar uitgebracht zijn.



Blu-ray: Pixels | Discs 1 | Retail release: november 2015 | Beeld: 2 . 40 : 1 | Geluid:: Engels, Frans, Spaans, DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels| EAN: 8-712609-647457 | Met dank aan: Sony Pictures

Pixels wordt aangeleverd met zowel een 2D als 3D versie. De Blu-ray keepcase zit in een speciale slipcover met voorop een 3D-afbeelding. Het geheel ziet er netjes uit en heeft voldoende informatie op zich. In de hoes, die gewoon een poster van de film toont, vind je een Blu-ray schijf en een blaadje met UV-informatie.

Beeld & geluid

Laat het vooraf duidelijk zijn: Pixels heeft niet de mooiste beelden. Maar de kwaliteit van deze uitgave is van hoog niveau. De opnames zijn met digitale camera's gemaakt en dat zorgt voor zeer helder beeld. De kleuren zijn levendig en zien er erg goed uit. De details zijn ook bijzonder goed, want je ziet de allerkleinste dingen in de uitgave. Ook het 3D komt mooi uit op een 3D-televisie.

Waar de beelden van hoge kwaliteit zijn, kan dat ook gezegd worden van de audio. De soundtrack is perfect en je kan elk dialoog goed horen. Geen enkel moment wordt dat overheerst door de soms erg mooie omgevingsgeluiden. Misschien is de film niet zo interessant, maar qua beelden en audio zit het echt heel erg goed.

Extra's

Er zitten ook genoeg extra's op de uitgave. Zoz ijn er een aantal featurettes waar ingegaan wordt op de videospellen die te zien zijn. Denk maar aan Donkey Kong, Pac-Man, Galaga, Centipede en Dojo Quest. Elke krijgt een korte featurette van 4 tot 5 minuten per stuk. Andere extra's gaan in op de rol van Toru Iwatani in de film en de muziek. De extra's zijn leuk om te kijken en informatief.

Conclusie: Perfecte uitgave van een matige film

Het moet gezegd worden: deze uitgave is nagenoeg perfect. De beelden zijn bijzonder scherp en de audio is ook helder. Dialoog, omgevingsgeluiden, allemaal komen ze goed uit de boxen. Het is kortom een erg goede uitgave. Als de film dat nou ook was... Hieronder het bronmateriaal, waar de film op gebaseerd is.



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair