'The Dinner' maakt reserveringen voor Richard Gere en Rebecca Hall

'The Dinner' maakt reserveringen voor Richard Gere en Rebecca Hall

Oren Moverman regisseert het drama naar de Nederlandse roman van Herman Koch.

Het is alweer meer dan twee jaar geleden toen we te horen kregen dat Het Diner, van schrijver Herman Koch, een Amerikaanse filmvariant zou krijgen. De Nederlandse versie, waarin o.a. Daan Schuurmans en Kim van Kooten een rol spelen, kwam uit in 2013. Destijds kregen we te horen dat Cate Blanchett het verhaal had gekozen voor haar regiedebuut, maar inmiddels heeft Rampart-regisseur Oren Moverman de touwtjes in handen genomen. Hij heeft nu zijn volledige cast gevonden.

Aan tafel zullen we zien: Rebecca Hall, Chloë Sevigny, Richard Gere, Steve Coogan en Laura Linney. De laatste drie waren al een tijdje in gesprek. We volgen Paul (Coogan) en Claire (Linney) die met een ander echtpaar, Stan (Gere) en Barbara (Hall), uit eten gaan in een restaurant. Ondanks de onaangename sfeer trachten ze over alledaagse dingen te discussiëren. In werkelijkheid speelt er iets donkers tussen Paul en Stan, twee broers. De eerstgenoemde is verre van vrolijk en op het moment werkloos, Stan is een bekendheid met mooie praatjes die in de running is voor gouverneur. Naar mate de avond vordert ontdekken we een verborgen geheim inzake hun kinderen. Ze hebben een monsterlijke misdaad begaan en de twee koppels bezitten verdeelde meningen over hoe ze met de situatie om moeten gaan.

De productie is in handen van ChubbCo Film, Blackbird Productions en Code Red. Laatstgenoemde zal de gehele onderneming bekostigen. Moverman verzorgt zelf het scenario en liet weten zich geëerd te voelen dat hij het Nederlandse fenomeen mag bewerken. De camera's zullen deze week aangaan in New York.



NieuwsFilm

meest populair