Algemeen

'The Dinner' maakt reserveringen voor Richard Gere en Rebecca Hall

Oren Moverman regisseert het drama naar de Nederlandse roman van Herman Koch.

door Rik Timmer om 10:33 in Algemeen
Het is alweer meer dan twee jaar geleden toen we te horen kregen dat Het Diner, van schrijver Herman Koch, een Amerikaanse filmvariant zou krijgen. De Nederlandse versie, waarin o.a. Daan Schuurmans en Kim van Kooten een rol spelen, kwam uit in 2013. Destijds kregen we te horen dat Cate Blanchett het verhaal had gekozen voor haar regiedebuut, maar inmiddels heeft Rampart-regisseur Oren Moverman de touwtjes in handen genomen. Hij heeft nu zijn volledige cast gevonden.

Aan tafel zullen we zien: Rebecca Hall, Chloë Sevigny, Richard Gere, Steve Coogan en Laura Linney. De laatste drie waren al een tijdje in gesprek. We volgen Paul (Coogan) en Claire (Linney) die met een ander echtpaar, Stan (Gere) en Barbara (Hall), uit eten gaan in een restaurant. Ondanks de onaangename sfeer trachten ze over alledaagse dingen te discussiëren. In werkelijkheid speelt er iets donkers tussen Paul en Stan, twee broers. De eerstgenoemde is verre van vrolijk en op het moment werkloos, Stan is een bekendheid met mooie praatjes die in de running is voor gouverneur. Naar mate de avond vordert ontdekken we een verborgen geheim inzake hun kinderen. Ze hebben een monsterlijke misdaad begaan en de twee koppels bezitten verdeelde meningen over hoe ze met de situatie om moeten gaan.

De productie is in handen van ChubbCo Film, Blackbird Productions en Code Red. Laatstgenoemde zal de gehele onderneming bekostigen. Moverman verzorgt zelf het scenario en liet weten zich geëerd te voelen dat hij het Nederlandse fenomeen mag bewerken. De camera's zullen deze week aangaan in New York.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rich Art

Avatar

Vorige jaar de Italiaanse versie gezien: I nostri ragazzi... Weergaloze film en stukken beter dan de versie van eigen bodem. Benieuwd wat Hollywood er van gaat maken...

YOLO

Avatar

Rich Art "Vorige jaar de Italiaanse versie gezien: I nostri ragazzi... Weergaloze film en stukken beter dan de versie van eigen bodem. Benieuwd wat Hollywood er van gaat maken..."
Volgens de Volkskrant

I nostri ragazzi is slim opgebouwd en verontrustend. De film beschuldigt de maatschappij van egocentrisme en een gebrek aan empathie. De film is gebaseerd op Kochs Het diner, maar dynamischer dan de Nederlandse verfilming.


Dus de Italiaanse remake was beter dan de Nederlandse origineel? Gebeurt niet vaak dat een remake beter is dan het orgineel.

Rich Art

Avatar

YOLO "Dus de Italiaanse remake was beter dan de Nederlandse origineel? Gebeurt niet vaak dat een remake beter is dan het orgineel."

Het is ook niet een remake van de Nederlandse film... Maar de Italiaanse adaptatie van het boek. En daarbij hebben de Italianen veel beter de essentie van het boek begrepen dan Meyers. En doordat ze voor een andere aanpak kiezen is de film nog eens verfrissend ook voor wie het boek heeft gelezen.

YOLO

Avatar

Rich Art "Het is ook niet een remake van de Nederlandse film... Maar de Italiaanse adaptatie van het boek."
Ik zie het als een remake. Simpelweg omdat de Nederlandse film eerder was gemaakt. M.a.w. het boek was al verfilmd.
Maakt niet uit, of de Italianen een andere adaptatie van het boek hebben gedaan.
Ook deze Amerikaanse versie is een remake (en dat hoeft niet per se een kloon te zijn van de NL en/of Italiaanse versie).

Rich Art

Avatar

YOLO "Ik zie het als een remake. Simpelweg omdat de Nederlandse film eerder was gemaakt. M.a.w. het boek was al verfilmd."

Dat is wel erg kort door de bocht. :P En niet waar ook, ook al zie je dat zo. Waarom zou een boek niet op meerdere malen verfilmd kunnen worden? Dat maakt deze film toch niet meteen een remake van de Nederlandse versie? Kijk, als het alleen een film zou betreffen dan geef ik je gelijk. Maar het gaat hier om een boek, dus een andere bron. Pas als de Amerikanen er zelf een boek over zouden schrijven, dan kun je spreken van een remake. Van het boek in dit geval.

Maar goed, in dat geval geldt nog steeds: de Italiaanse versie is veel beter. ;)

NieuwsFilm

meest populair