Dagtip IFFR: Love & Friendship

Dagtip IFFR: Love & Friendship

Briljante Jane Austen-verfilming met een vileine Kate Beckinsale in de hoofdrol.



Regie: Whit Stillman | Cast: Kate Beckinsale (Lady Susan Vernon Martin), Chloë Sevigny (Alicia Johnson), Xavier Samuel (Reginald DeCourcy), Emma Greenwell (Catherine Vernon) e.a. | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2016

Love & Friendship is gebaseerd op een nog niet zo vaak verfilmd werk van Jane Austen. Veel van haar boeken zijn al menigmaal naar het witte doek gebracht, maar dat geldt niet voor Lady Susan. Het is een novelle in briefvorm, die het verhaal van de knappe weduwe Susan Vernon vertelt. Mensen hebben slechte verhalen over haar gehoord, maar Susan weet feilloos iedereen om te tuin te leiden en te verleiden. Dat geldt ook voor Reginald de Courcy, want zodra zij als gast intrekt bij zijn zus en zwager, valt hij meteen voor haar en wordt hij al snel ingepalmd door de manipulatieve dame.
Iedereen is het er wel over eens als het op Love & Friendship aan komt. Het is een verrassend amusante komedie die als perfecte bewerking van Austens werk gezien kan worden. Op de één of andere manier zijn alle mannen in de film compleet blind voor het vileine karakter van Susan, maar de vrouwen niet.

Dat zorgt voor een film die eigenlijk boven alles bijzonder grappig is. En dan is er nog het acteerwerk van actrice Kate Beckinsale, die een perfecte rol speelt. Behoorlijk anders ook van haar andere werk in bijvoorbeeld de Underworld-reeks, maar hier is de actrice echt op dreef en laat ze eens zien waar ze toe in staat is. Een must-see en een perfecte manier om je festival te eindigen (als je tenminste niet naar The Childhood of a Leader gaat).

Wanneer te zien

Zaterdag 6 februari om 22:15 - 23:49 in Pathé

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2016 pagina voor meer verslaggeving, en op de overzichtspagina voor de films die we gezien en beoordeeld hebben.

NieuwsFilm

meest populair