Events & Festivals

Dagtip IFFR: Men & Chicken

Uitzonderlijk duistere komedie, zoals je die zelden zult zien.

door Jim Pedd om 08:00 in Events & FestivalsRegie: Anders Thomas Jensen | Cast: David Dencik (Gabriel), Mads Mikkelsen (Elias), Nikolaj Lie Kaas (Gregor), Søren Malling (Franz), Nicolas Bro (Josef) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2015

Als broers Elias en Gabriel hun vader verliezen, ontdekken ze middels zijn testament dat ze allebei geadopteerd zijn. Ze besluiten op zoek te gaan naar hun biologische vader en komen zo uit op het eilandje Ork. Daar ontdekken ze een ongelofelijke en ook bevrijdende waarheid over henzelf en hun familie.

In eerste instantie lijkt Men & Chicken op een komedie, maar eigenlijk is het ook een griezelfilm. Regisseur Anders Thomas Jensen treft een opvallend eigenzinnige mix van griezelelementen en komedie. Het gevolg is een uitzonderlijk duistere komedie, zoals je die slechts zelden zult zien.

Knap is ook het spel van de cast, die de perverse en politiek incorrecte humor precies goed weet te brengen. Een leuke film die je gezien moet hebben. Mocht je ‘m niet meer kunnen meepakken tijdens IFFR zal je nog even moeten wachten. Men & Chicken is al aangekocht in Nederland en zal vanaf 5 mei in de bioscopen te zien zijn.

Wanneer te zien

Zaterdag 6 februari om 22:30 tot 00:14 in De Doelen

Kijk tijdens het festival op de speciale IFFR 2016 pagina voor meer verslaggeving, en op de overzichtspagina voor de films die we gezien en beoordeeld hebben.0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair