Algemeen

Opmerkelijk: Joseph Fiennes speelt Michael Jackson

De film gaat over een trip die de popster na 9/11 maakte met Elizabeth Taylor en Marlon Brando, van New York naar Ohio.

door Jan-Peter Rook om 11:18 in Algemeen
Volgens The Guardian gaat Joseph Fiennes (Shakespeare in Love, 1998) de legendarische popster Michael Jackson spelen. De Britse tv-film Elizabeth, Michael and Marlon zal zich afspelen na de terroristische aanslagen van 9/11 en gaat over een trip die Jackson maakte met zijn beroemde vrienden Elizabeth Taylor en Marlon Brando, van New York naar Ohio.

In 2011 werd er voor het eerst gesproken over het reisje van het drietal. Vanity Fair schreef destijds dat Jackson Brando en Taylor had uitgenodigd voor het concert dat hij op 10 september 2001 zou geven in Madison Square Garden. De terroristische aanslagen die de dag erop plaatsvonden, zorgen ervoor dat er niet meer gevlogen kon worden, waarna het drietal een auto huurde om terug te rijden naar Californië. Ze kwamen echter niet verder dan Ohio.

Elizabeth Taylor zal worden gespeeld door Stockard Channing (Grease, 1978) en Brian Cox (Troy, 2004) ontfermt zich over de rol van Marlon Brando. De regie van de film wordt verzorgd door Ben Palmer, bekend van films als The Inbetweeners Movie (2011) en Man Up (2015).

Opvallend is natuurlijk dat Fiennes een blanke acteur is, terwijl Jackson van Afro-Amerikaanse afkomst was. Daar moet natuurlijk wel bij gezegd worden dat de muzikant op een gegeven moment ziek werd en het pigment in z'n huid verloor, waardoor hij er plots heel anders uit ging zien. Het casten van Fiennes als de 'King of Pop' heeft overigens al voor de nodige commotie gezorgd, dus hier is het laatste woord waarschijnlijk nog niet over gesproken.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Greaterfool

Avatar

Inb4 gigantische backlash omdat een blanke een zwarte moet spelen.

PRIME

Avatar

Maar.. als het gaat over MJ post 9/11 dan is het toch logisch dat ie wit is. Ik zou me er meer druk om maken dat ze die acteur gecast hebben O+

Fantomex

Avatar

[quote=benjamin][/quote]

Ja dat dus. Klote code.

DMaarten

Avatar

Een blanke, die een zwarte speelt, die op een blanke leek.. O+

Frietgezicht

Avatar

Misschien leuk als zijn ex minnaar macaulay culkin een rolletje(cameo) speelt. Dan zien we hem ook weer eens voorbij komen.

bigmichiel

Avatar

Wat zullen ze hebben gedacht, als Mad Max een oscarnominatie binnen kan halen met een film waarin niets gebeurt behalve een lange rit, dan kunnen wij dat ook? haha

YOLO

Avatar

bigmichiel "wat zullen ze hebben gedacht, als Mad Max een oscarnominatie binnen kan halen met een film waarin niets gebeurt behalve een lange rit, dan kunnen wij dat ook? haha"
Nou nee. Want het is een TV productie en duurt slechts een half uur. Dus wellicht iets voor de Emmy's en/of Golden Globes. :+

Thiver

Avatar

YOLO "Nou nee. Want het is een TV productie en duurt slechts een half uur."

Niet per de. Ik heb zat tv-producties van drie uur gezien, die doorgaans over twee avonden worden uitgesmeerd.

NieuwsFilm

meest populair