Opmerkelijk: Joseph Fiennes speelt Michael Jackson

Opmerkelijk: Joseph Fiennes speelt Michael Jackson

De film gaat over een trip die de popster na 9/11 maakte met Elizabeth Taylor en Marlon Brando, van New York naar Ohio.

Volgens The Guardian gaat Joseph Fiennes (Shakespeare in Love, 1998) de legendarische popster Michael Jackson spelen. De Britse tv-film Elizabeth, Michael and Marlon zal zich afspelen na de terroristische aanslagen van 9/11 en gaat over een trip die Jackson maakte met zijn beroemde vrienden Elizabeth Taylor en Marlon Brando, van New York naar Ohio.

In 2011 werd er voor het eerst gesproken over het reisje van het drietal. Vanity Fair schreef destijds dat Jackson Brando en Taylor had uitgenodigd voor het concert dat hij op 10 september 2001 zou geven in Madison Square Garden. De terroristische aanslagen die de dag erop plaatsvonden, zorgen ervoor dat er niet meer gevlogen kon worden, waarna het drietal een auto huurde om terug te rijden naar Californië. Ze kwamen echter niet verder dan Ohio.

Elizabeth Taylor zal worden gespeeld door Stockard Channing (Grease, 1978) en Brian Cox (Troy, 2004) ontfermt zich over de rol van Marlon Brando. De regie van de film wordt verzorgd door Ben Palmer, bekend van films als The Inbetweeners Movie (2011) en Man Up (2015).

Opvallend is natuurlijk dat Fiennes een blanke acteur is, terwijl Jackson van Afro-Amerikaanse afkomst was. Daar moet natuurlijk wel bij gezegd worden dat de muzikant op een gegeven moment ziek werd en het pigment in z'n huid verloor, waardoor hij er plots heel anders uit ging zien. Het casten van Fiennes als de 'King of Pop' heeft overigens al voor de nodige commotie gezorgd, dus hier is het laatste woord waarschijnlijk nog niet over gesproken.



NieuwsFilm

meest populair