2018 brengt eerste 'Transformers' spin-off

2018 brengt eerste 'Transformers' spin-off

Rond het personage Bumblebee.

Eerder vandaag meldden we nog dat er vanaf 2017 jaarlijks een nieuwe film in de Transformers-franchise zou volgen. Nu blijkt dat de film die in 2018 uitkomt en als zesde aangemerkt werd, een spin-off wordt. De film gaat volgens Tom Warner, de franchisebaas van Hasbro, geheel draaien om het personage Bumblebee.

"Deze zomer hebben we nauw samengewerkt met een getalenteerd team van A-list scenaristen om de toekomst voor het Transformers-filmuniversum uit te werken, en zoals Brian eerder aankondigde, gaat de boel in 2017 groots van start. Dat begint met de release van Transformers 5 in juni van dat jaar. Maar we werken ook aan een spin-off film die draait om Bumblebee voor 2018 en een volgend hoofdstuk voor 2019."

Het was al een tijd bekend dat Paramount Pictures meer wilde doen met de bijzonder succesvolle franchise. De films doen het immers goed en de filmuniversa zijn in trek bij het bredere publiek. Er lijkt geen enkele studio te zijn die niet op de boot springt. Nu is Paramount dus officieel de volgende. Het releaseschema is als volgt:
Transformers 5: 23 juni 2017
Bumblebee spin-off: 8 juni 2018
Transformers 6: 28 juni 2019



NieuwsFilm

meest populair