Klassieke tv-tip: 'Suddenly Last Summer'

Klassieke tv-tip: 'Suddenly Last Summer'

Elizabeth Taylor en Montgomery Clift schitteren in deze Tennessee Williams verfilming.

Elizabeth Taylor is een van de mooiste actrices van de filmgeschiedenis, die niet alleen over een enorm charisma beschikte maar ook kon acteren. In Suddenly Last Summer speelde ze een van haar beste rollen en was ze op het hoogtepunt van haar schoonheid.

De film gaat over de rijke oude weduwe Violet Venable (Katharine Hepburn) die een aanzienlijk bedrag wil schenken aan een psychiatrische instelling ter nagedachtenis aan haar zoon. Ze stelt echter als voorwaarde dat dokter Cukrowicz (Montgomery Clift) een hersenoperatie uitvoert op haar nicht Catherine Holly (Elizabeth Taylor). Catherine is opgesloten nadat ze getuige is geweest van de gruwelijke en mysterieuze moord op haar neef Sebastian. Ze heeft over zijn dood allemaal wanen, maar de dokter denkt dat deze misschien wel een kern van waarheid kunnen bevatten.

Deze beklemmende film is gebaseerd op het stuk van Tennessee Williams en bevat meerdere klassieke momenten, waaronder die van Taylor in haar witte badpak op het strand. Suddenly, Last Summer is op zaterdag 20 februari om 15.30 te zien op één.



NieuwsFilm

meest populair