Blu-ray recensie: 'Slow West'

Blu-ray recensie: 'Slow West'

Sfeervolle western krijgt de uitgave die het verdient.



Regie: John Maclean | Cast: Michael Fassbender (Silas Selleck), Kodi Smit-McPhee (Jay Cavendish), Ben Mendelsohn (Payne), Aorere Paki (Young Native Boy), Hayden Frost (Young Soldier 1) | FT-recensie: 3,5 sterren | Release: 17-09-2015 | Speelduur: 84 minuten

Westerns lijken weer helemaal terug van weggeweest. De afgelopen tijd zagen we bijvoorbeeld The Hateful Eight en ook Bone Tomahawk verschijnen. Ondertussen was er in Nieuw-Zeeland ook een kleinschaligere actiefilm met een hoofdrol voor Michael Fassbender. Die film is in Nederland nu op Blu-ray en Dvd te koop.

Eind 19e eeuw in het wilde westen. Jay Cavendish, een dromerige welopgevoede tiener, besluit om naar Colorado te reizen in de hoop zich te herenigen met zijn grote liefde. Al snel wordt hij geconfronteerd met het harde criminele leven en hij mag van geluk spreken wanneer hij Silas (Michael Fassbender), een mysterieuze reiziger ontmoet. Silas dringt zich op om hem tegen betaling bescherming te bieden: hij kent als geen ander de ongerepte wildernis en weet als de beste kogels te ontwijken. Wat Jay pas later ontdekt is dat hij niet de enige is die op zoek is naar zijn vriendin…



Waardering

Slow West viel op het festival van Sundance in de prijzen, dus het is niet heel vreemd dat hij het bij critici goed doet. Op RottenTomatoes scoort de film gemiddeld een 7.5 en is 92% van de critici positief. De film is een "indrukwekkend debuut van John M. Maclean en een interessante traktatie voor fans van de western." Onze recensente Michelle Iwema is het daar wel ongeveer mee eens, blijkt uit haar recensie. "Dit [is] een fijn, vermakelijke film met de juiste balans tussen drama en komedie" schrijft ze.

Ook het publiek is redelijk te spreken over de film. Op de IMDb heeft deze exact een 7 (met 22.769 stemmen). De meeste mensen gaven de film dan ook een 7 (35,1%), een 8 (23,5%) en een 6 (17,5%). Op onze eigen filmpagina doet de film het beter met een 7,6.

Box Office

Hoeveel Slow West gekost heeft is niet bekend, maar we hopen dat het niet te duur was. De goed ontvangen film heeft aan de internationale box office geen aardverschuivingen verzorgd. In het Verenigd Koninkrijk was deze het meest succesvol, met dik een half miljoen dollar als opbrengst. Ook in Duitsland werd er veel verdiend: 225.445 dollar. Maar daarmee hebben we de grote bedragen al gehad. Hier in Nederland deed de film het ook niet al te goed, met een opbrengst van zo'n veertig duizend euro.



Blu-ray: Slow West | Discs 1 | Retail release: december 2015 | Beeld: 16:9 (1.66 : 1) | Geluid:: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 9-789461-874344 | Met dank aan: Remain in Light

De Blu-ray wordt aangeleverd in een standard keepcase. Voorp zien we drie hoofdpersonen, waaronder Fassbender en Smit-McPhee. Achterop een uitgebreide synopsis, wat afbeeldingen uit de film en veel reacties. Binnen in de hoes verder één grote afbeelding uit de film, met verder een schijf met in het groot de titel van de film erop gedrukt. Het is een prima en degelijke uitgave om te zien.

Beeld & geluid

De beelden zijn verder mooi om te zien. Veel scènes hebben een gele tint, die het een echt Western-sfeertje geven. Verder zijn details helder om te zien, hoewel de film in donkere scènes nauwelijks te zien is. Met de audio zit het verder ook snor: dialoog ligt overal boven, aangevuld door prachtige omgevingsgeluiden. Het is een dynamische score die een mooie aanvulling vormt op de beelden.

Conclusie: Sfeervolle western

De western lijkt helemaal terug van weggeweest en dat merken we met deze prachtige uitgave. De sfeervolle film Slow West heeft een uitgave gekregen die het verdient, met scherpe beelden en een goed uitgebalanceerde score.



Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair