Algemeen

Bioscoopreleases week 8

Met o.a. Gods of Egypt en Anomalisa.

door Jim Pedd om 15:09 in Algemeen
Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Grimsby (2016)


Een dodelijke geheim agent en een voetballiefhebber verschillen heel erg van elkaar. Desondanks zijn het broers, en nadat ze op vroege leeftijd van elkaar werden gescheiden - worden ze na jaren herenigd. Ondanks dat hun levensstijlen totaal niet aansluiten, beleven ze een gezamenlijk en gevaarlijk avontuur.

The Assassin (2015)


The Assassin speelt zich af gedurende de machtige Tang-dynastie. Na jaren van ballingschap keert Nie Yinniang (Shu Qi) terug naar haar familie. Ze heeft van haar meesteres het bevel gekregen een einde te maken aan de tirannie van de bestuurders die voorbijgaan aan de autoriteit van de keizer. Op een gegeven moment wordt ze gedwongen te kiezen tussen de immer rechtvaardige "orde van de moordenaars" en de man van wie ze houdt.

Knielen op een bed violen (2016)


In Knielen op een bed violen, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Jan Siebelink, leiden jeugdliefdes Hans (Atsma) en Margje Sievez (Herlaar) een gelukkig gezinsleven op hun kwekerij. Op een dag komt Hans de prediker Jozef Mieras (Hensema) tegen die hem over God vertelt en de herinneringen aan zijn streng gelovige opvoeding aanwakkert. Als Hans vervolgens een diepreligieuze ervaring heeft, is hij ervan overtuigd in direct contact met God te hebben gestaan. In de daarop volgende zoektocht naar zingeving en het eeuwige leven verliest hij het zicht op de werkelijkheid en het contact met zijn omgeving. Margje kan weinig meer dan toekijken hoe de liefde van haar leven langzaam maar zeker verdwijnt.

All You Need Is Me (2016)

Cast: --

De documentaire All You Need is Me vertelt het levensverhaal van de Nederlandse kunstenaar Aad Donker. De gewaardeerde en talentvolle kunstenaar Aad Donker maakt begin jaren '90 naam als aanstormend kunstenaar, samen met zijn schilderende broers Gijs en Justus. Als onderdeel van het After Nature-collectief krijgen de gebroeders Donker snel voet aan de grond in New York. Als Gijs en Justus terug gaan naar Nederland blijft Aad achter in New York, samen met zijn grote liefde Amy. Wanneer Amy een Aad uit elkaar gaan, gaat het in razend tempo bergafwaarts met hem. Waanideeën en angsten gaan hem beheersen en hij verliest de greep op de werkelijkheid. Op 31-jarige leeftijd pleegt Aad zelfmoord. Filmmaker Wim van der Aar (De Van Waveren Tapes) neemt de kijker mee op een reis langs Leiden, Amsterdam, New York en Suriname, waarbij uniek archief-materiaal wordt afgewisseld met interviews met zijn broers, Amy en After Nature-oprichter Peter Klashorst.

Anomalisa (2015)


Michael Stone is schrijver van boeken die gaan over klantenservice. Hij worstelt met zijn onvermogen om mensen te verbinden en uiteindelijk voelt hij zich verlamd door de alledaagsheid van zijn leven. Tijdens een zakenreis ontmoet hij een vreemdeling die zijn blik op de wereld verandert.


2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

thehungergames

Avatar

Zijn jullie nou Gods of Egypt vergeten? O+

Goov25

Avatar

thehungergames "Zijn jullie nou Gods of Egypt vergeten? O+"

Jep :|

NieuwsFilm

meest populair