Veel steun voor plannen films eerder te streamen

Veel steun voor plannen films eerder te streamen

Prominente regisseurs staan achter Sean Parker.

Vorige week was er het nieuws dat Sean Parker, oprichter van Napster, van plan was om films extreem vroeg naar mensen thuis te brengen. Waar het nu maanden duurt voordat een film na release in de bioscoop uitkomt op Dvd, Blu-ray en op streamingmedia, wil Parker met Screening Room ervoor zorgen dat de film direct na release ook thuis te bekijken valt.

Tot nu toe zijn dat soort plannen altijd tegengehouden door bioscoopeigenaren, die hun bedrijven bedreigd zien worden. Maar nu zou het wel eens anders kunnen lopen: Screening Room heeft belangrijke grote namen achter zich staan. Variety meldt dat Parker steun krijgt van onder meer Steven Spielberg, Peter Jackson, J.J. Abrams, Ron Howard, Brian Grazer en anderen. Sommigen van hen hebben ook geïnvesteerd in de startup.

Voor Screening Room moet je 150 dollar in een kastje steken waarmee je films kan ontvangen. Vervolgens kost een afzonderlijke film 50 dollar om hem voor een periode van 48 uur te huren. Tegelijk krijg je twee bioscoopkaartjes, om de film ook nog op het grote doek te kunnen bewonderen. Om bioscoopeigenaren over te halen krijgen ze nu 20 dollar toegestoken, in plaats van een veel kleiner percentage. Of het werkt moeten we natuurlijk nog merken.



NieuwsFilm

meest populair