Arthouse

Sci fi tip: 'Forbidden Planet' met Leslie Nielsen

'The Naked Gun'- acteur brak door met zijn rol in deze baanbrekende sci fi film.

door Michelle Iwema om 09:48 in Arthouse
De meeste mensen kennen Leslie Nielsen vooral als de komische agent in The Naked Gun- reeks. Maar de acteur draaide al een hele tijd mee in het vak en speelde tijdens zijn lange carrière allerlei genres. Zo brak hij door in de sci fi classic Forbidden Planet uit 1956, dat een hoop invloed zou hebben op het genre.

De film gaat over een expeditie naar een afgelegen planeet, waar zij ontdekken dat de kolonie bedreigd werd door een monster. Slechts twee mensen hebben het overleefd, en zij proberen angstvallig een geheim te bewaren.

Forbidden Planet had een grote invloed op de manier waarop met name sci fi films gemaakt werden. Het is de eerste grote sciencefictionfilm die zich diep in het heelal op een onbekende planeet afspeelt. Daarnaast is Robby the Robot de eerste robot met een sterk uitgewerkt karakter, evenwaardig met de overige hoofdpersonages in de film. De special effects werden dan ook genomineerd voor een Oscar.

Leuk detail is dat alles binnen werd gefilmd bij de MGM studio en zou eigenlijk Fatal Planet gaan heten. Uiteindelijk werd voor Forbidden Planet gekozen omdat deze meer vriendelijke titel het beter zou doen bij de box office volgens de studio.

Voor de liefhebbers nog een paar quotes:2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Goeie film. Al een paar keer gezien en je herkent Leslie Nielsen amper.

YOLO

Avatar

Darthmar "je herkent Leslie Nielsen amper."
Tja hij was een stuk jonger hé. ;)

Een film zoals Airplane was hij beter herkenbaarder. Had hij wel wat meer grijze/witte haren, tevens was Airplane ook een gekke komedie van de Naked Gun makers.

NieuwsFilm

meest populair