Algemeen

Zack Snyder wil Ayn Rands 'The Fountainhead' verfilmen

Het prachtige boek van de Amerikaanse schrijfster volgt een architect die weigert compromissen te sluiten.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 11:15 in Algemeen
Regisseur Zack Snyder mag dan wel vooral bezig zijn met het werken aan een verenigd DC filmuniversum, hij wil daar natuurlijk niet de rest van zijn leven mee bezig blijven. Tijdens een interview met THR kwam ter sprake met welke andere projecten Snyder zich bezig houdt. Dat blijkt een opmerkelijke te zijn: Ayn Rand.

Hij zou het boek The Fountainhead dat de Amerikaanse schrijfster in 1943 gepubliceerd kreeg graag willen verfilmen. ”Ik werk aan The Fountainhead. Voor mijn gevoel is dat altijd een soort theorie over creatieve processen geweest en wat het betekent om iets te scheppen. Warner Bros. heeft de rechten op [Ayn Rands] scenario en daar heb ik al wat aan gewerkt.”

Het boek van Ayn Rand volgt de jonge individualistische architect Howard Roark. Hij besluit zijn artistieke visie na te streven en geen compromissen te sluiten. Het leidt tot een moeizaam verlopende carrière, vol rivaliteiten met de gevestigde orde. In 1949 verscheen een film gebaseerd op het boek, met een scenario van Rand zelf. Toch was de film niet goed ontvangen. Recent zijn er verder pogingen gedaan tot het verfilmen van Rands magnum opus, Atlas Shrugged, maar ook die films slaagden niet.

Hieronder een trailer voor de film uit 1949.


1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ferryb86

Avatar

Die trailer....awesome!!

nieuwslaatste nieuws

meest populair