Margot Robbie gecast in film over Olympisch kunstschaatsster Tonya Harding

Margot Robbie gecast in film over Olympisch kunstschaatsster Tonya Harding

De film gaat over de louche gebeurtenissen rondom de een aanval op rivaal Nancy Kerrigan in 1994.

Actrice Margot Robbie (The Wolf of Wall Street, Suicide Squad) heeft getekend om de hoofdrol te spelen in een film over de onteerde Olympisch kunstschaatsster Tonya Harding. Het script van de film, die de titel I, Tonya moet dragen, werd geschreven door Steven Rogers, die eerder de scripts van niemendalletjes zoals Kate & Leopold en Love the Coopers voor zijn rekening nam. Volgens Deadline is het script van Rogers gebaseerd op interviews die hij heeft gedaan met de echte Harding en haar voormalige partner en 'handlanger' Jeff Gillooly.

In de film wordt het beruchte incident uit 1994, waarbij de Olympisch schaatsster betrokken bleek bij een aanval op rivaal Nancy Kerrigan, belicht. Kerrigan werd aangevallen door een ingehuurde crimineel, tijdens een oefensessie in Detroit haar benen moest breken. Kerrigan kwam er gelukkig goed van af met enkele blauwe plekken, en wist Harding ruimschoots te verslaan tijdens de Olympische Spelen. Harding werd uiteindelijk samen met Gillooly en een aantal andere betrokkenen vervolgd voor de aanval.

Er is nog geen regisseur ingehuurd voor I, Tonya en het is daarnaast nog onbekend wie de film zal financieren. Robbie zal zelf het project produceren via haar productiemaatschappij LuckyChap Entertainment en Bryan Ukeless doet hetzelfde via zijn Clubhouse Pictures.



NieuwsFilm

meest populair