Bioscoopreleases week 13

Bioscoopreleases week 13

Met o.a. Land of Mine en Eddie the Eagle.

Onderstaande titels zijn vanaf vandaag te bekijken in de bioscoop. Voor tijden en reserveren gebruik je natuurlijk onze bioscoopagenda

Bekijk de afbeelding

Eddie the Eagle (2016)


Eddie Edwards werd een nationale held in Groot-Brittannië, toen hij als eerste Engelsman deelnam aan het onderdeel schansspringen tijdens de Olympische Winterspelen van Calgary in 1988. Hij was een echter 'underdog' door zijn gebrek aan financiële ondersteuning en het feit dat hij een bril moest dragen onder zijn skibril, waardoor hij zo goed als blind was tijdens zijn sprongen. De pers noemde Edwards 'Mr. Magoo', en hoewel hij als laatste eindige tijdens de Spelen, werd hij door de Britten bij terugkomst onthaald als een held.
Bekijk de afbeelding

Under sandet (2015)


Het thema van de Tweede Wereldoorlog en hoe er omgegaan werd met krijgsgevangenen is niets nieuws. Maar de invulling die regisseur Zandvliet aan het onderwerp geeft juist wel. De film heeft zodoende wat bijzonder huiveringwekkende momenten waarin te zien is hoe jonge ongetrainde soldaten landmijnen op moeten ruimen.
Bekijk de afbeelding

Experimenter (2015)


De beroemde sociaal psycholoog Stanley Milgram organiseerde in 1961 een reeks experimenten waarbij de bereidwilligheid van mensen om autoriteiten te gehoorzamen getest werd.
Bekijk de afbeelding

Moonwalkers (2015)


Een CIA-agent en een team manager helpen Stanley Kubrick de maanlandingen te vervalsen.
Bekijk de afbeelding

El abrazo de la serpiente (2015)


Het verhaal volgt twee ontdekkingsreizigers, Theodor Koch-Grünberg en Richard Evan Schultes, die in het Colombiaanse Amazonegebied op zoek gaan naar de Yakruna, een heilige en psychedelische plant die bijzonder lastig te vinden is. Ze raken bevriend met Karamakate, een sjamaan uit de Amazone en de laatste overlevende van zijn volk.
Bekijk de afbeelding

Full Contact (2015)


Dronepiloot Ivan moet een locatie bombarderen, maar dat blijkt een school te zijn geweest. Het zorgt ervoor dat hij compleet doordraait en de grip op de realiteit verliest.
Bekijk de afbeelding

Free in Deed (2015)


De arme, vaak zwarte storefront-kerken in het zuiden van de Verenigde Staten vormen hechte gemeenschappen waar de gelovigen bidden om wonderen. Zo ook een alleenstaande moeder, die hoopt dat een voorganger haar kind van zijn demonen verlost.
Nadat Melva in een falend zorgsysteem is gestrand en haar zoontje door zijn gedragsproblemen niet meer welkom is op school, vindt ze barmhartigheid bij een kerkgenootschap waar 'spreken in tongen' en genezing door handoplegging gemeengoed zijn. Voorganger Abe, een eenzame man met een complexe geschiedenis, is vast van plan zijn kansarme medemens te helpen. Maar biedt een rotsvast geloof in redding de oplossing?


NieuwsFilm

meest populair