Animatiefilm rond 'Speedy Gonzales' in de maak

Animatiefilm rond 'Speedy Gonzales' in de maak

De Looney Tune krijgt een oorsprongsverhaal.

Iedereen kent ze wel, de Looney Tunes. De geanimeerde personages van Warner Bros. waren voor het laatst te zien in 2003, in Looney Tunes: Back in Action. De film was een teleurstelling aan de box office en plannen van Warner Bros. om meer te doen met de franchise werden daarop bevroren. Nu lijkt het erop dat de personages terug komen, want volgens Deadline werkt Warner aan een animatiefilm rond Speedy Gonzales.

Het personage werd in 1955 bedacht door Friz Freleng en Hawley Pratt, en één van de eerste Looney Tunes met een expliciet niet-blanke etniciteit. Speedy is een Mexicaanse muis die zich supersnel kan voortbewegen en arme andere muizen helpt. Zo infiltreert hij in een kaasfabriek die bewaakt wordt door Sylvester de kat.

Het is een populair, maar soms ook controversieel personage dat nu ingesproken gaat worden door acteur Eugenio Derbez, die daar het volgende over vertelde. ”In Mexico groeiden we op met het kijken naar Speedy Gonzales. Hij is als een superheld voor ons, of misschien een revolutionair als Simon Bolivar of Pacho Villa. Hij zorgde voor de kleine mensen, maar met veel bravoure en een zwak voor de dames. Ik kijk ernaar uit dit personage naar het grote scherm te brengen. En afgezien van het feit dat ik Mexicaans ben, is mijn volledige naam Eugenio Derbez Gonzalez en heb ik grote oren. De casting kon niet beter zijn.”

De productie wordt een oorsprongsverhaal over het ontstaan van de mythe van Speedy.



NieuwsFilm

meest populair