Eerste recensies 'Captain America: Civil War'

Eerste recensies 'Captain America: Civil War'

Wat vinden critici van Marvels nieuwste?

Marvels Captain America: Civil War gaat over pak ‘m beet twee weken in première. In de aanloop naar dat moment heeft Marvel het embargo op recensies opgeheven en wat blijkt? Volgens recensenten is dit één van de beste films van de studio tot nu toe. In dit bericht bespreken we vier recensies van de grotere vakbladen.

Allereerst die van Justin Chang voor Variety. ”Dit is een van de zeldzame Marvel-vervolgen die niet gewoon voelt als een voortzetting, maar als een culminatie.” Volgens Chang is de actie weer ”zelfverzekerd en erg breed” en zijn vechtscènes opgenomen met ”bijna Bourne-achtige intensiteit.” Hij zegt dat de film ook ”oprecht voelt, in de vragen die het oproept in de strijd tussen vrijheid en verantwoordelijkheid, helden en burgerwachten en wat het onderscheid hiertussen zegt over de individuen die ze maken.”

Sheri Linden voor The Hollywood Reporter vindt de film wat aan de lange kant, maar is ook positief. ”Op veel manieren is de rood/blauw verdeling in de film veel genuanceerder dan de splitsing in de Amerikaanse verkiezingspolitiek. Maar het script dat draait om de ethiek van de misdaadbestrijder, is ook een excuus voor nog meer gevechten. Er is ook de complicerende kwestie van het bestrijden van de meedogenloze schurk Zemo en de race om hem te stoppen. En er zijn de noodzakelijke wereldbotsende gevechten tussen Team Cap en Team Iron Man, met hun superkrachten op display in een spectaculaire scène rond het vliegveld van Leipzig, dat zijn voordeel haalt uit humor en zelfbewustzijn en het dynamische camerawerk van Trent Opaloch.”

Brian Truitt schrijft in USA Today dat de ”derde Captain-America film (3,5/4 sterren) in de kern een verkenning van vriendschap en familie is, en de offers die je moet maken om aan beiden vast te houden. Ondanks dat het niet de beste Marvel-film is […] weet Civil War wel krachtig spel uit zijn twee gezichten te halen: Chris Evans en Robert Downey Jr.” Het is wel de ”meest epische Avengers-film tot nu toe.”

Tot slot nog de recensie van Dave White voor The Wrap. Hij schrijft dat de film ”zichzelf wortelt in de angst voor eindeloze oorlog en de vernietiging van de onschuld van de mens, die de voortdurende serie blijft valideren. Het is een feit van de filmgeschiedenis dat films gemaakt worden als reactie en product van de wereld. Superheldenfilms moeten de angstaanjagende thema’s van veiligheid in de wereld blijven aanspreken als ze meer willen zijn dan producten om geld mee te verdienen.” En dat eerste weet Civil War dus echt te doen.

Vanaf 28 april in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair