Prince overleden

Prince overleden

De ster uit 'Purple Rain' werd 57 jaar.

De legendarische zanger Prince is op 57-jarige leeftijd door aangetroffen in zijn woning. Zijn overlijden werd als eerste gemeld door TMZ en is inmiddels door zijn management bevestigd aan persbureau AP. Het is onduidelijk wat de doodsoorzaak is.

Een week terug ging het al niet goed met de kleine zanger, die te zien was als The Kid in de romantische muziekfilm Purple Rain uit 1984. Zijn vliegtuig moest een noodlading maken omdat hij onwel was geworden. Toen zou het gaan om een griepvirus. Hij werd weer snel uit het ziekenhuis ontslagen.

Prince, die voluit Prince Rogers Nelson heette, brak in 1982 door met zijn album '1999'. Hij won zeven Grammy's en verkocht tijdens zijn carrière meer dan 100 miljoen platen. In 1985 won hij een Oscar voor de Beste filmmuziek, voor het eerder genoemde Purple Rain, geregisseerd door Albert Magnoli.

Prince was ook te zien in de romantische muziekfilm Under the Cherry Moon (1986) en het muzikale drama Graffiti Bridge (1990) welke hij beiden regisseerde. Uiteraard was veel van zijn muziek te horen in films, waaronder in Tim Burtons Batman uit 1989.



NieuwsFilm

meest populair