Joaquin Phoenix mogelijk als Jezus in bijbels drama 'Mary Magdalene'

Joaquin Phoenix mogelijk als Jezus in bijbels drama 'Mary Magdalene'

De titelrol wordt gespeeld door Rooney Mara, met wie Phoenix ook al werkte aan de film Her (2013).

Joaquin Phoenix (Gladiator, Inherent Vice) is in beeld voor een rol in Mary Magdalene, een bijbels drama van regisseur Garth Davis (tv-serie Top of the Lake) met Rooney Mara in de titelrol. En het gaat niet om zomaar een rol, want het is goed mogelijk dat de acteur Jezus Christus gaat spelen.

Maria Magdalena was één van de bekendste volgelingen van Jezus en volgens de geestelijke liederen was ze ook getuige van zijn kruisiging en wederopstanding. Vandaag de dag kent men haar als een prostituee die op het rechte pad probeerde te komen door Jezus te volgen, maar dit verhaal ontstond pas jaren nadat de originele gospels werden geschreven.

Volgens The Hollywood Reporter is het onderhandelen pas net begonnen, dus er is uiteraard nog helemaal niets zeker. Mocht Phoenix zijn handtekening uiteindelijk zetten, dan wordt hij dus herenigd met Rooney, met wie hij ook al werkte aan de film Her (2013).

Dit wordt de tweede film van regisseur Davis. Zijn drama Lion, eveneens met Rooney in de hoofdrol, verschijnt later dit jaar in de Noord-Amerikaanse bioscopen. Mary Magdalene heeft op dit moment nog geen releasedatum.

NieuwsFilm

meest populair