Blu-Ray Preview: The Martian (Extended Edition)

De details over de verlengde uitgave zijn officieel bekend.

Eerder maakten we al melding dat er er een verlengde versie zou gaan verschijnen van The Martian, de succesvolle sci-fi dramafilm uit 2015 van Ridley Scott. Nu heeft 20th Century Fox Home Entertainment de details voor deze uitgave onthuld.

Opvallend genoeg wordt het niet een specifieke 'Director's Cut,' maar een verlengde versie met hier en daar wat nieuwe beelden met extra diepgang. Er wordt circa 10 minuten aan aanvullend beeldmateriaal getoond. Ook zijn er nieuwe extra's, met een speelduur van 2 uur. Hieronder vallen verwijderde scènes en een aantal featurettes met veel beelden van achter de schermen.

De nieuwe Blu-ray uitgave van de recente film zal op 7 juni in de States verschijnen. Of de versie ook in het Nederlandse schap belandt, is nog niet bekend. De uitgave zal het volgende bonusmateriaal bevatten, daarna een blik op de (concept) vormgeving van de Blu-ray hoes:

- Audiocommentaar van Ridley Scott (regisseur), Drew Goddard (schrijver) en Andy Weir (auteur)
- Deleted Scenes
- The Long Way Home: Making the Martian
- Dare Mighty Things: NASA's
- Journey to Mars Journey to Mars 101 Q&A



In de film, goed voor $630 miljoen wereldwijd, is astronaut Mark Watney (Matt Damon) één van de eerste mensen die een voet op Mars zet. Hij is er echter snel van overtuigd dat hij ook de eerste zal zijn die er zal sterven. Na een zandstorm blijft hij alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met aarde om te laten weten dat hij nog leeft. En zelfs al zou hij daarin slagen, tegen de tijd dat een reddingsploeg hem bereikt zouden zijn levensvoorraden reeds lang zijn uitgeput. Maar de kans dat hij door honger zal omkomen is klein: de beschadigde machine, de genadeloze omgeving of een simpele menselijke fout zullen hem meer dan waarschijnlijk eerder fataal worden. Maar Mark geeft niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn niet aflatende weigering om op te geven vat hij de ene hindernis na de andere aan.



NieuwsFilm

meest populair